overloon nieuws

Home » Nieuws » Onthulling Slak Speeltuin

Onthulling Slak Speeltuin

Gepubliceerd op 1 juli 2019 om 10:24

Overloon: Buitenspelen is niet voor ieder kind vanzelfsprekend. "Ga naar school. Ga naar je werk. Maak je huiswerk. Leer pianospelen. Word succesvol. Neem je telefoon op. Bekijk dit. Vind het leuk. Deel het met je vrienden. We moeten steeds meer en spelen steeds minder. Aldus Jantje Beton"

Op zondag 30 juni organiseerden wij onze Gewoon buitenspeeldag.

Wethouder Jeu Verstraaten kwam onze vergulde slak onthullen waar maandenlang kei hard aangewerkt is. Bezoekers kunnen muntjes doneren aan de speeltuin voor de kosten van onderhoud. Als dank voor een bijdrage maakt de vegulde slak een geluid. We zeggen uiteraard niet welk geluid om onze bezoekers nieuwsgierig te maken. Met dank voor het ontwerpen en maken van dit unieke element aan Harald van Gaal, Roel Verbroekken, Jolmer Langen, Wim Geurts, Creemers Vierlingsbeek, Mark van Berlo, Toon Hendriks en nog diverse anderen.

 

Verder heeft Johan Schneider een fantastische voelmuur gemaakt voor in de doorloopcontainer. Ook deze werd vandaag onthuld, evenals de milieustraat in de speeltuin. De afvalbakken worden gesponsord door Knapzak. Het blijkt namelijk veel te duur om afval te blijven ledigen via de afvalophaaldienst, vandaar dat we plastic afval, flesjes en blikjes willen gaan scheiden. Stapje voor stapje gaan we onze jeugdige bezoekers leren het afval te scheiden, we kunnen dit er niet vroeg genoeg met de paplepel ingieten bij onze nieuwe generatie zodat we en de kosten kunnen drukken en op een goede manier met het milieu omgaan.

 

Daarnaast hebben de stagiaires van de Mikadoschool afgelopen donderdag hun leren op locatieplek afgerond. Volgend schooljaar komt er weer een nieuwe groep leerlingen van deze school speciaal uit Gennep een bijdrage leveren aan het onderhoud van de speeltuin. Leren op locatie is leuk, dankbaar en het werkt. De afgelopen weken maanden is er bergen werk verzet door deze jongens. Er zijn schaduwdoeken geplaatst, gleuven gegraven voor stroom, bomen gekapt.

Wij danken de vele sponsors zoals Maay Design, de IVN, Hubers bouwmaterialen, t Hofke Overloon, van de Rakt en Van Gemert.

 

Tot slot wordt de komende weken hard gewerkt aan de plaatsing van de rolstoelcarrousel met dank aan de gemeente Boxmeer die ook een subsidie heeft verstrekt van €5000. De helft van de kabelbaan hebben we ook alweer bij elkaar gespaard.

 

Wij bedanken via deze weg al onze sponsoren en vrijwilligers, met elkaar dragen wij deze unieke ontmoetingsplek/samenspeeltuin een warm hart toe en houden we deze plek vol trots in stand, aldus Renuka de Kunder, voorzitter.

 

Met dank voor het ontwerpen en maken van dit unieke element aan Harald Van GaalRoel VerbroekkenJolmer LangenWim GeurtsCreemers VierlingsbeekMark Van Berlo, Toon Hendriks, Johan Schneider, Jabo Maashees en nog diverse andere mensen en bedrijven. Verder bedanken we de @PlusVerbeetenOverloon voor het sponsoren van de flesjes water, Wanda Laarakkers en John Hoffman voor het schrijven van een artikel voor de Bok en het maken van een persfoto en Albert Albert Hendriksvoor het maken van de foto's. Kortom een geslaagde dag en wij nodigen alle bezoekers uit om onze slak eens te testen:) bron: tekst Speeltuin

De speeltuin is gevestigd in het museumpark van het Oorlogsmuseum grenzend aan de oude entree (kassa) van het park. Het meer info op https://nl-nl.facebook.com/pg/GewoonBuitenOverloon/  of op de website van gewoon Buiten op https://www.speeltuinboxmeer.nl/ voor de foto’s en info van de Speeltuin in Overloon klik hier op


«   »