overloon nieuws

Home » Nieuws » Exclusief dineren tussen de dieren in ZooParc Overloon

Exclusief dineren tussen de dieren in ZooParc Overloon

Gepubliceerd op 4 juli 2019 om 16:43

Smullen tussen de dieren en tegelijk pinguïns redden? Win een viergangendiner in ZooParc Overloon Ben jij gek van dieren en eten? Of wil jij de dieren in een dierentuin wel eens op een andere manier bekijken? Bij ZooParc Overloon kun je zaterdagavond aanschuiven voor een viergangendiner tussen de dieren tijdens een ‘Walking dinner in the zoo’.

Win
Wil jij graag dineren tussen de dieren? Omroep Brabant wil SANCCOB steunen en heeft daarom twee eetplaatsen gekocht om weg te geven via Facebook. Beantwoord de vraag daar en maak kans! Wil jij dineren tussen de pinguïns Dan is dit je kans! Beantwoord de vraag: hoeveel pinguïns heeft het dierenpark? Laat het weten in de comments en maak kans op twee eetplaatsen! 🍴bron:https://www.omroepbrabant.nl

OVERLOON - Een eerste amuse bij de Afrikaanse pinguïns. Een tweede tussen kangoeroes en emoes. Een aperitief bij de slinger- en doodshoofdapen van ZooParc Overloon. Een voorgerecht bij de Afrikaanse leeuwen en het hoofdgerecht in en bij de giraffenstal, voor de gelegenheid tot mini-restaurant omgetoverd

Met dit zogeheten Walking Dinner zaterdagavond haalt ZooParc Overloon met het Overloonse restaurant Boompjes van kok Jaap Volman minstens 1200 euro op voor bescherming van de bedreigde Afrikaanse pinguïns. Komende zaterdag volgt nog een niet-alledaags etentje tussen de wilde dieren. Het geld gaat naar SANCCOB, een Zuid-Afrikaanse organisatie die al ruim een halve eeuw pinguïns beschermt. 

Huwelijksaanzoek

Tom Verschoor is dierenverzorger in Overloon, van vooral de giraffen en de roofdieren. Hij houdt zich als projectmanager bij ZooParc ook bezig met activiteiten voor goede doelen. Zaterdagavond begeleidde hij de 22 bezoekers buiten de openingstijden van het park op hun exclusieve culinaire reis. Onder wie een vrouw die haar vriend bij de giraffen ten huwelijk vroeg. ,Een paar jaar geleden hadden we met restaurant Boompjes een prijsvraag georganiseerd. De winnaar kreeg een diner aangeboden bij de dieren. Daar kregen we toen zoveel positieve reacties op, dat dit hieruit ontstaan is.’’ lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/in-overloon-kun-je-dineren-bij-de-afrikaanse-pinguins-en-daar-help-je-ze-ook-een-handje-mee~a46879be/

Na het succes van vorig jaar, organiseert ZooParc Overloon dit jaar, op zaterdag 13 en 20 juli, samen met Topkok Jaap Volman van Boompjes Restaurant, weer een unieke en exclusieve culinaire ervaring. Een walking dinner tussen de dieren.

Tijdens deze bijzondere rondleiding komen de gasten wel heel dichtbij de dieren, terwijl ze genieten van een 4-gangen dinner. De opbrengsten van de avonden gaan naar de bescherming van de bedreigde Afrikaanse pinguïn.

Zaterdag 13 juli is helemaal uitverkocht. Voor zaterdag 20 juli zijn er nog een paar plekken vrij. Geïnteresseerden kunnen een tafel reserveren via s.van.den.heuvel@zooparc.nl.

Uniek en exclusief

Boompjes Restaurant specialiseert zich in Dutch Cuisine waarbij producten van Nederlandse bodem op een bijzondere manier tot unieke gerechten bereid worden. Naast de vier gangen is het dinner voorzien van passende wijnen, bonbons en zoetigheden bij de koffie of thee.

190415Boompjes140.jpg 190415Boompjes169-1.jpg

Topkok Jaap Volman: “Vorig jaar was een prachtige ervaring, niet alleen vanwege het bereiden van mooie gerechten voor enthousiaste gasten op een unieke locatie, ook het inzetten voor een prachtig doel. We verheugen ons nu al op de komende editie.”

SANCCOB beschermt de Afrikaanse pinguïns

Met deelname aan ‘Walking dinner bij ZooParc Overloon’ steunt de gast SANCCOB. Deze Zuid-Afrikaanse organisatie beschermt al meer dan 50 jaar de populatie Afrikaanse pinguïns en draagt bij aan het voortbestaan van deze bedreigde diersoort door onderzoek, opvang en hulp bij onder meer olierampen.

 

Praktische informatie over de avond

Inloop: vanaf 16.30 uur

Start rondleiding: 17.00 uur

Prijs: De kosten bedragen €87,50 per persoon. Dit is inclusief toegang tot het park, rondleiding, het dinner en parkeren.

 

Wat kunnen gasten verwachten

·     De gasten worden bij het pinguïngebied ontvangen voor een eerste amuse.

·     De tweede amuse krijgen de gasten op het outback-gebied. Hier zullen ook de kangaroes, wallabys en emoes te zien zijn, die ondertussen ook wat te eten krijgen/hebben.

·     Tussen de apeneilanden (slingerapen, doodshoofdapen en kapucijnapen) krijgen de gasten een aperitief.

·     Het voorgerecht zal geserveerd worden met uitzicht op de Afrikaanse leeuwen. Deze koningen van het dierenrijk kunnen zelf natuurlijk niet achterblijven en krijgen op hun beurt een smakelijk vleesgerecht.

·     Een tussengerecht worden geserveerd bij de giraffen op het veld. Hier lopen de giraffen achter een kleine barrière, dichterbij zullen de gasten de dieren nergens zien.

·     Het hoofdgerecht zal in en bij de giraffenstal worden geserveerd, waarbij mensen in de giraffenstal kunnen eten, op ooghoogte met deze imposante dieren.

·     Het dessert en de koffie zullen uitgeserveerd worden in het gebied bij de pinguïns. Per slot van rekening draait daar de benefietavond om, de pinguïns.


«   »