overloon nieuws

Home » Nieuws » Ome Joop’s Tour bezoek het Oorlogsmuseum

Ome Joop’s Tour bezoek het Oorlogsmuseum

Gepubliceerd op 15 juli 2019 om 10:22

Van maandag 22 t/m woensdag 31 juli rijdt er weer een groot kinderpeloton vanuit Arnhem in de provincie Gelderland. De 69e editie van deze unieke jeugd wielerronde is speciaal voor kinderen van basisschool groepen 5, 6, 7 en 8. De verbinding met Market Garden vertaalt zich verder onder meer in:bezoek aan het Oorlogsmuseum in Overloon

De 69e editie van Ome Joop’s Tour vindt in 2019 plaats van zondag 21 juli tot en met woensdag 31 juli. De etappeplaatsen die OJT na de start in Arnhem bezoekt om daar vervolgens terug te keren zijn Zutphen, Apeldoorn, Harderwijk, Barneveld, Tiel, Loon op Zand, Sint Anthonis en Kalkar (D.). De geschiedenis van OJT gaat terug naar de wederopbouw van Arnhem in de jaren kort na de Tweede Wereldoorlog. De organisatie heeft voor de route van dit jaar dan ook bewust aanknopingspunten gezocht bij 75 jaar Market Garden.

 

De verzameldag van OJT heeft daarom een bijzonder karakter. De deelnemers verzamelen zich net als andere jaren op Papendal, alleen dit keer in de ochtend. Na de reguliere inschrijving vertrekt de hele karavaan naar de Airborne begraafplaats in Oosterbeek om op verschillende manieren op gepaste wijze stil te staan bij de Slag om Arnhem. Deze activiteiten beginnen om 14.30 uur en eindigen circa 15.45 uur. Belangstellenden zijn welkom. OJT vertrekt vervolgens richting het Airbornemuseum, waar de deelnemers ook daar worden meegenomen in de thema’s van 75 jaar Market Garden: Herdenken, Beseffen, Beleven en Vieren.

 
De verbinding met Market Garden vertaalt zich verder onder meer in:
  • bezoek aan Stadt Kalkar en Kernie’s Wunderland
  • deelname van een ploeg acht Duitse kinderen
  • bezoek aan het Oorlogsmuseum in Overloon
  • deelname van zes Poolse kinderen, mogelijk gemaakt door Tour de Blauw 

In het kader van Vieren en de 156 kinderen een onvergetelijk vakantiegevoel te bezorgen brengt OJT dit jaar een bezoek aan De Spelerij in Dieren, Apenheul in Apeldoorn, Dolfinarium in Harderwijk, De Efteling en het al genoemde Kalkar.
Cover boekje OJT2019

De officiële start is maandag 22 juli, vanaf 10.00 uur vindt op de Markt in Arnhem de ploegenvoorstelling plaats, 11.00 uur klinkt het startschot. Op woensdag 31 juli om 16.00 uur is de spectaculaire finish in Valkenhuizen. Publiek is bij start en finish welkom.meer info op bron:https://www.omejoopstour.nl/nieuws/ome-joops-tour-in-teken-van-75-jaar-market-garden of op  facebook https://nl-nl.facebook.com/omejoopstour 


«   »