overloon nieuws

Home » Nieuws » Samenspeeltuin timmert verder aan de weg

Samenspeeltuin timmert verder aan de weg

Gepubliceerd op 5 augustus 2019 om 14:05

Overloon: De afgelopen weken is er ondanks het warme weer volop gebruik gemaakt van alle speelelementen in de samenspeeltuin Gewoon Buiten.

Op 30 juli is er hard gewerkt in de speeltuin door Jac de Cock en diverse asielzoekers...er zijn stokken langs de wilgentenen geplaatst, er is onkruid geplukt en er zijn nestkasten gemaakt om koolmeesjes te lokken ter bestrijding van de processierups. Wat zijn we blij met de inzet van deze vrijwilligers die het project een warm hart toedragen.

De afgelopen weken is er ook hard gewerkt door het bestuur en Wim Geurts om de jaarverslagen op orde te maken van de beide stichtingen. Om een aanvraag te doen bij Jantje Beton is het jaarverslag van 2018 een voorwaarde om mee te sturen, deze is sinds dit weekend klaar en ook de aanvraag naar Jantje Beton is inmiddels verstuurd. Wellicht kan dan de kabelbaan ook nog in 2019 aangeschaft worden.

De komst van de vergulde slak is een aanwinst voor het bestuur. Binnen een hele korte tijd is hier al meer dan €50 aan kleingeld in gedoneerd. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee.

De speeltuin heeft deze keer niet alleen goed nieuws. Er hebben namelijk voor het eerst vernielingen in de speeltuin plaatsgevonden. Het schaduwdoek is kapot gesneden boven de taludglijbaan en de voelmuur is vernield. Dat vinden wij heel betreurenswaardig, alles draait toch immers om sponsoring en vrijwilligers en deze zaken kunnen we niet zomaar vervangen. Wij vragen onze bezoekers om alert hierop te zijn en ons te contacten indien u getuige bent van vandalisme, dit kan door een mail te sturen naar info@speeltuinboxmeer.nl of te bellen met 0619066949.

 De speeltuin is gesloten op vrijdag 9 augustus tot en met zondag 11 augustus dit in verband met het evenement Sante Fe, welke in het museumpark plaatsvindt.

De speeltuin is gevestigd in het museumpark van het Oorlogsmuseum grenzend aan de oude entree (kassa) van het park. Het meer info op https://nl-nl.facebook.com/pg/GewoonBuitenOverloon/  of op de website van gewoon Buiten op https://www.speeltuinboxmeer.nl/ voor de foto’s en info van de Speeltuin in Overloon klik hier op

                           

                          


«   »