overloon nieuws

Home » Nieuws » Brandweer blust brandje in holle Lindeboom

Brandweer blust brandje in holle Lindeboom

Gepubliceerd op 10 augustus 2019 om 07:53

Overloon– De brandweer van Vierlingsbeek is  zaterdagmorgen 10 augustus uitgerukt voor een brandende Lindeboom op het 14 Oktoberplein.De boom is hoogstwaarschijnlijk aangestoken.

Een groepje jongeren die thuis kwamen van het uitgaan ontdekten de brand in de holten van de Lindeboom op het 14 Oktoberplein de hoogte van plus Supermarkt rond 03:30 uur.Zij probeerden daarop in eerste instantie zelf het vuur te blussen met behulp van emmers water Later moest de brandweer alsnog ter plaatse komen om te blussen.Na het verrichten van bluswerkzaamheden keerde de brandweer terug naar de kazerne. De boom is hoogstwaarschijnlijk aangestoken.De boom is al vaker doelwit geweest van een brandje boom schijnt overigens geplant te zijn rond 1860.

Lees ook Stel eens een vraag aan een boom: Overloon 75 jaar bevrijd

Stel dat bomen konden praten, wat zou de Lindeboom dan zeggen? Nogal een zweverige uitspraak, niet? Maar serieus: die boom moet zoveel te vertellen en te roddelen hebben, heeft zoveel zien veranderen. Ooit trokken er op rustige wijze karren voorbij met een paard ervoor gespannen, die het stof van de onverharde weg zachtjes deden opstuiven. Nu rijden er iedere dag (soms met grote snelheid) auto’s voorbij. lees verder op https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/335946_stel-eens-een-vraag-aan-een-boom-overloon-75-jaar-bevrijd


«   »