overloon nieuws

Home » Nieuws » Rugbyclub Black Bulls durft nu ook aan presteren te denken

Rugbyclub Black Bulls durft nu ook aan presteren te denken

Gepubliceerd op 13 augustus 2019 om 20:02

OVERLOON_STEVENSBEEK - Een deel van de selectie deed zondag op eigen initiatief een extra training. Het zegt veel over het fanatisme bij de rugbyers van Black Bulls.

12-08-19 De Stevensbeekse rugbyclub Black Bulls, opgericht in 2016, debuteerde afgelopen seizoen in de reguliere competitie van de Nederlandse rugbybond. Ook in het tweede jaar zal Black Bulls met één mannenteam in de vierde klasse (het laagste niveau) uitkomen.Daarnaast formeert de vereniging opnieuw samen met The Dukes (Den Bosch) en Octopus (Uden) één vrouwenteam. De club heeft te weinig vrouwen; het combinatieteam dat halverwege vorig seizoen werd gevormd, bleek een succes.

Leren

Black Bulls is een club in ontwikkeling, met veel leden die tot een paar jaar geleden nooit hadden gerugbyd. Het eerste seizoen in de officiële competitie draaide vooral om wennen en leren. ,,Maar nu kunnen we een stap verder zetten”, zegt Frank Volleberg uit Overloon, hoofdtrainer en oprichter van de club. ,,We kunnen ook aan presteren gaan denken. Omdat we veel nieuwe teams tegenkomen, is het lastig te bepalen wat realistisch is, maar het zou mooi zijn als we wat meer ploegen onder ons houden.” Black Bulls begon vorige week met de voorbereidingen op de start van de competitie met 43 seniorenleden, van wie er ongeveer 30 competitie spelen. Volgens Volleberg gaat het er op de trainingen anders aan toe dan vorig jaar.

Geen ervaring

,,We hebben nu met Christiaan Janssen iemand die het technische beleid bepaalt”, vertelt Volleberg. ,,Hij had geen rugby-ervaring, maar heeft zich helemaal in de sport verdiept. Hij heeft een plan geschreven waarin we de grote lijnen binnen de club bepalen. We hebben dit met alle trainers besproken.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/sport-maasland/rugbyclub-black-bulls-durft-nu-ook-aan-presteren-te-denken~a123ce49/

Lees ook Black Bulls Ladies - Scrumboks / NIeuwegein Dames rugby team van Rugby Vereniging Black Bulls Overloon. Omdat rugby ook voor vrouwen is lees verder op https://www.overloonnieuws.nl/foto-s-2019/black-bulls-ladies-scrumboks-nieuwegein

!MIJLPAAL! Jeugd bij Black Bulls

Komend seizoen 2019-2020 start O.R.C. Black Bulls voor het eerst officieel met jeugd!

Jeugd heeft de toekomst. Daar is onze rugby club zich goed bewust van. We werken dan ook hard aan de naamsbekendheid van zowel onze club als de sport die we beoefenen. Door het geven van clinics voor scholen en organisaties, bijvoorbeeld jeugd sociëteiten en kindervakantiewerken, willen we dit meteen goed aanpakken. Tevens beogen we ons rugby aanbod doordacht en afgestemd op leeftijd aan te bieden. Doordat we zelf nog een zeer jonge club zijn willen we ook een zeer laagdrempelige entree bewerkstelligen voor nieuwe (jeugd)leden.

Onze jeugdtrainingen worden door een opgeleide trainer (minimaal WR1) gegeven en de jeugd is zoveel mogelijk ingedeeld volgens de leeftijdscategorieën. Om de groepsgrootte toch aantrekkelijk te houden wordt er nog gemengd getraind.

Black Bulls beoogt om binnen enkele jaren de leeftijdscategorieën steeds verder te optimaliseren en groeiend kader te krijgen voor deze belangrijke doelgroep. Om dit te realiseren staat opleiding centraal. Opleiding voor onze leden, maar ook voor ouders!

We streven ernaar dat onze jeugd zich op hun gemak voelt, met plezier naar de training komt en gaat, veel lacht en ook nog eens écht leert rugbyen.

De kernwaarden welke binnen rugby zo belangrijk zijn komen vanzelfsprekend ook bij de trainingen van de jeugd veelvuldig aan bod. Deze kernwaarden zijn: Teamgeest, Discipline, Plezier, Sportiviteit en Respect.

De trainingen voor de jeugd starten op 4 september 2019 en het schema is op de Jeugd pagina te vinden.

Op het moment dat je mee wilt doen sluit je aan bij je eigen leeftijdscategorie en mag je 4 weken lang gratis proberen om te kijken of het iets voor je is!
Wil je je aanmelden of het gewoon eens proberen? Of heb je gewoon een vraag? Stuur gerust een berichtje via onze site! Contact

https://www.blackbulls.nl/


«   »