overloon nieuws

Home » Nieuws » Openluchttheater tevreden met aantal bezoekers

Openluchttheater tevreden met aantal bezoekers

Gepubliceerd op 15 augustus 2019 om 14:37

OVERLOON - Met de voorstelling ‘Hans en Grietje’ van toneelvereniging Mariahout heeft openluchttheater Victoriaklef in Overloon woensdag het theaterseizoen afgesloten.Een seizoen dat tot tevredenheid stemt, zegt bestuurslid Germien Martens.

De zes voorstellingen trokken volgens haar tegen de twaalfhonderd bezoekers. Tweehonderd bezoekers per voorstelling, dat is geen slecht gemiddelde.”

Helemaal niet als je weet dat een openluchttheater het moet hebben van het weer. Al valt daar geen peil op te trekken. ,,Toen het 37 graden was, was het hier drukker dan toen het wat koeler werd.”Het theater werd tien jaar geleden nieuw leven ingeblazen. ,,Doel was toen om bekendheid te creëren. Mensen moesten weten dat er in de zomervakantie elke woensdag een familievoorstelling is.” Lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/openluchttheater-overloon-tevreden-met-aantal-bezoekers~ad33d720/

Lees ook Theaterseizoen geopend!

Met een mooi programma, een opgeknapte tribune, een nieuw logo en een vernieuwde website is het Openluchttheater Overloon weer helemaal klaar voor komend seizoen. Het belooft een schitterende zomer te worden en al helemaal als de zon zich net zo vaak laat zien als afgelopen jaar. Onlangs kregen de vrijwilligers een voorproefje van het nieuwe programma.

Ook dit jaar bestaan de familievoorstellingen uit een mix van vertrouwde namen en nieuwkomers. Zo bijt toneelgroep Heeswijk-Dinther dit jaar op zondag 7 juli het spits af met ‘De club van lelijke kinderen’ en kunt u bijvoorbeeld genieten van theatergroep Hilaria met ‘Het jaarfeest van Sint Hilarius’. Samen met een nieuwe voorstelling van Dirk Scheele, Pip en Pelle, Alleen op de wereld van Theater van Santen en het sprookje Hans en Grietje van toneelvereniging Mariahout dus weer een prachtig aanbod. Maar er is nog meer. Op zaterdag 22 juni speelt Desdemona Dance de musical Sneeuwwatje en op 23 juni speelt het Jeugdorkest Overloon Pinky Pop. Later in het seizoen kunt u bovendien weer genieten van een filmvoorstelling.  

Opgeknapte tribune
Tijdens de vrijwilligersbijeenkomst sprak voorzitter Peter Brouwer namens het bestuur zijn dank uit aan alle vrijwilligers die veel tijd en energie hebben gestoken in het opknappen van de tribune. Een deel van de zitplaatsen was al voorzien van stalen rugleuningen; inmiddels zijn alle banken voorzien van leuningen. Ook de trappen en de trapleuningen zijn vernieuwd, zodat bezoekers weer veilig op de plek van bestemming aankomen. Een speciaal woord van dank was er voor bestuurslid Pierre Houben, die zich vanaf de ingebruikname van het theater heeft ingezet om alle facilitaire en technische zaken op rolletjes te laten verlopen. Pierre geeft het stokje door aan Theo Verdijk.

Nieuw logo en nieuwe website 

1Openluchttheater-1.png
Daarnaast werd ook het logo van het Openluchttheater gemoderniseerd.Trouwe bezoekers zullen in de ronde boog van het nieuwe logo wellicht de gekleurde kussentjes herkennen. Al met al een fris en professioneel beeldmerk dat past bij het theater: toegankelijk, vriendelijk en gastvrij. Ook de website is in een nieuw jasje gestoken. Naast een moderne en uitnodigende lay out is de website nu ook geschikt gemaakt om te bekijken op mobiele apparaten. Net zoals voorheen kunnen kaartjes behalve bij Plus Verbeeten en Restaurant Museumzicht (nu al) op de website worden gekocht. Neem gerust een kijkje: www.openluchttheateroverloon.nl. Met speciale dank aan Hetty Coppis die tekende voor het ontwerp en de productie.

U begrijpt: we zijn klaar voor het nieuwe theaterseizoen. We zien u dan ook graag terug bij de voorstellingen. Houd ook onze Facebookpagina in de gaten voor leuke acties!

 

                                                                                                                         

 

 


«   »