overloon nieuws

Home » Nieuws » 3e editie cultureel festival Schijt aan de Grens begint iets eerder

3e editie cultureel festival Schijt aan de Grens begint iets eerder

Gepubliceerd op 14 augustus 2019 om 16:23

Op 24 en 25 augustus a.s. vindt in Venray, Overloon en Geijsteren de derde editie van Schijt aan de Grens plaats. Over de bijzondere naam van dit gratis toegankelijke festival zullen we verderop nog wat vertellen maar nu eerste even de mededeling dat dit festival al op 19 augustus begint. 

In de Meulewei aan de St.-Wilbertsweg in Geijsteren zullen op maandag 19 augustus vanaf 10 uur ruim 20 beeldend kunstenaars worden ingekwartierd om in vijf dagen tijd een prachtig weiland om te toveren tot een ware oase. De kunstenaars zullen werken vanuit het centrale thema "Zalige Zonde", ze zullen gevoed en gelaafd worden en over een warm bed kunnen beschikken maar verder is het voor henzelf en de organisatie volstrekt onbekend waartoe dit experiment zal leiden. Voor de nieuwsgierige pers en het publiek is de Meulewei tijdens de opbouwfase te bezoeken. Bovendien zal via sociale media verslag worden gedaan van de vorderingen. Op 24 augustus om 13.00 uur zijn de kunstwerken af en kan het festival officieel worden geopend.

 

Overloon, de Brabantse plaats die bekend is vanwege het Oorlogsmuseum, de aanhangwagenfabriek, het dierenpark en de ijssalon zal na 24 en 25 augustus ook bekend staan om het evenement Schijt aan de Grens. In dit prachtige weekend zal aan de Helderseweg een waar theater van De Zalige Zonde te vinden zijn. Tijdens dit weekend kan het publiek op deze locatie genieten van dichters en schrijvers die gekoppeld aan musici over zalige zonden zullen verhalen. Op het festivalterrein met diverse podia is er ruim plek voor straattheater. Zo kun je je o.a. laten lokken door 'Gulzigheid & Verleiding' of je eigen zalige zonde delen met 'Schaamteloze Creaties'. Op het podium met de zeer toepasselijke naam 'IJdelheid' zullen diverse oor- en oogstrelende acts de revue passeren. Dit alles zal voorafgaand geopend worden door de burgemeester van Boxmeer en de wethouder van Venray.
Dat wil je niet missen toch? 

voor het programma van Schijt aan de Grens in Overloon Klik hier

Locatie OVerloon

Overloon, de Brabantse plaats die bekend is vanwege het Oorlogsmuseum, de aanhangwagenfabriek, het dierenpark en de ijssalon zal na 24 en 25 augustus ook bekend staan om het evenement Schijt aan de Grens. In dit prachtige weekend zal aan de Helderseweg een waar theater van De Zalige Zonde te vinden zijn. Tijdens dit weekend kan het publiek op deze locatie genieten van dichters en schrijvers die gekoppeld aan musici over zalige zonden zullen verhalen. Op het festivalterrein met diverse podia is er ruim plek voor straattheater. Zo kun je je o.a. laten lokken door 'Gulzigheid & Verleiding' of je eigen zalige zonde delen met 'Schaamteloze Creaties'. Op het podium met de zeer toepasselijke naam 'IJdelheid' zullen diverse oor- en oogstrelende acts de revue passeren. Dit alles zal voorafgaand geopend worden door de burgemeester van Boxmeer en de wethouder van Venray. Dat wil je niet missen toch? Meer informatie? Neem een kijkje op onze site https://schijtaandegrens.nl/

Posted by Schijt aan de grens on Wednesday, August 14, 2019

«   »