overloon nieuws

Home » Nieuws » Syriër wil lagere straf voor bedreiging medewerkers azc

Syriër wil lagere straf voor bedreiging medewerkers azc

Gepubliceerd op 5 september 2019 om 17:22

DEN BOSCH / OVERLOON - De 27-jarige Syriër, die op 30 mei 2016 met een ijzeren bak probeerde door te dringen tot een kantoor in het asielzoekerscentrum in Overloon, vindt dat hij te zwaar is gestraft.

Geert van der Star 05-09-19, 16:57  De rechtbank in Den Bosch legde de man in maart 2018 een celstraf op van 3 maanden, waarvan 2 maanden voorwaardelijk.Zijn advocaat stelde  bij het gerechtshof in Den Bosch dat bij dat vonnis te weinig rekening was gehouden met de persoonlijke omstandigheden van zijn cliënt. De Syriër was gevlucht uit Raqqa, toen nog de zelfbenoemde ‘hoofdstad’ van IS. De advocaat beschreef dit als ‘een hel op aarde’ vol met ‘barbaarse toestanden’. ,,Er vonden executies plaats op straat. Er was zoveel angst en armoede. Dat heeft veel teweeg gebracht bij mijn cliënt.”

Medische problemen

De verdachte klopte op 30 mei aan bij het kantoor, omdat hij een tolk en een ambulance wilde bellen voor zijn vrouw. Die kampte met medische problemen. De medewerkers van het azc hadden de deur op slot gedraaid, na een eerder incident.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/syrier-wil-lagere-straf-voor-bedreiging-medewerkers-azc~a75d18016/


«   »