Home » Nieuws » ‘Bedrijvendokter’ Stijn Heijs kreeg Henra weer op de rails

‘Bedrijvendokter’ Stijn Heijs kreeg Henra weer op de rails

Gepubliceerd op 19 september 2019 om 18:51

IN BEDRIJF-OVERLOON - Het gaat de Overloonse bouwer van aanhangers weer voor de wind. Met dank ook aan Stijn Heijs, genomineerd voor de titel Ondernemer van het Jaar. ,,Henra is een heel goed merk.''

door 19-09-19, 14:32 Bedrijvendokter Stijn Heijs (57) is medeverantwoordelijk voor het huidige succes van de Overloonse aanhangwagenproducent Henra. Hij zag in 2013 de potentie van het bijna failliete bedrijf en nam samen met zijn compagnons als veranderingsmanager het bedrijf over. Hun bedoeling was om de zaken ten goede te keren in tijden van crisis. Dat is gelukt, want inmiddels maakt het bedrijf jaar op jaar een enorme groei door.,,Aan alle kanten zijn wij aan het verbouwen", vertelt Heijs tijdens een rondleiding door de bedrijfshallen. Door een nieuwe, gerobotiseerde lasinstallatie verandert de complete route in de productie.

Sinds 1957

Henra begon in de plaatselijke smederij van Huub Henckens met de productie van aanhangwagens. De eerste rolde in 1957 van de band. Kleinzoon Edward verkocht zes jaar geleden zijn aandelen aan Heijs en diens compagnons. Daarna klom het bedrijf uit een diep dal omhoog.

Heijs: ,,Henra is een heel goed merk en heeft een goede naam als kwaliteitsleverancier. Wij zijn financieel weer gezond en er kan geïnvesteerd worden."

De sterkste groei is de laatste tijd in thuisland Nederland gerealiseerd. Met een marktaandeel van rond de 15 procent - een verdubbeling in enkele jaren tijd - staat het bedrijf in de top drie van zijn sector. Bij de overname in 2013 bedroeg de omzet 5 miljoen euro en werkten er na enkele reorganisaties nog maar 18 mensen. Op dit moment ligt de omzet boven de 15 miljoen en is het aantal werknemers gestegen naar meer dan vijftig.

Binnen vijf werkdagen

Volgens Heijs wil het bedrijf op termijn een omzet realiseren van tussen de 25 en 30 miljoen met rond zeventig werknemers. Het is nu in staat om binnen vijf werkdagen een aanhangwagen op maat te leveren. ,,De wensen van de eindgebruiker staan voorop. Maatwerk leveren en korte lijnen met onze dealers, daar gaat het om. Wij maken vooral de wagens voor wat zwaarder transport, bijvoorbeeld voor in de bouw." lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/bedrijvendokter-stijn-heijs-kreeg-henra-weer-op-de-rails-br~aa8661b9/


«   »