overloon nieuws

Home » Nieuws » Informatieavond over vliegbasis De Peel

Informatieavond over vliegbasis De Peel

Gepubliceerd op 26 september 2019 om 16:44

Voor de inwoners van de gemeenten Boxmeer en Sint Anthonis is er op woensdag 30 oktober van 19.00 tot 21.00 uur een informatieavond over vliegbasis De Peel.

Door het Ministerie van Defensie wordt een toelichting gegeven op het voornemen tot reactivering van vliegbasis De Peel en het daarvoor op te stellen luchthavenbesluit.

Deze avond is in samenspraak met beide colleges van burgemeester en wethouders georganiseerd. Behalve toelichting op de plannen, beantwoordt het Ministerie ook vragen uit het publiek. Uitgelegd wordt hoe het proces van de voorbereiding van het luchthavenbesluit in elkaar zit, welke stappen al genomen zijn en hoe het publiek en andere belanghebbende partijen bij het verdere proces zijn of worden betrokken.

De informatieavond vindt plaats bij Restaurant-Zaal De Witte Brug, Sint Anthonisweg 63 in Boxmeer.
Wilt u deze avond bijwonen? Meld u dan aan via communicatie@boxmeer.nl

 

Ook de Inwoners van Overloon kunnen vragen stellen over toekomst vliegbasis De Peel op dinsdag 15 oktober 2019 vanaf 20.00 uur Wat moeten we denken van de mogelijke heropening van vliegbasis De Peel in Vredepeel in 2021? Inwoners van Overloon met zorgen daarover kunnen dinsdag 15 oktober 2019 vanaf 20.00 uur hun vragen stellen aan De heer Kwast van Defensie.In de aula van het Oorlogsmuseum U bent van harte welkom.

Het ministerie van Defensie heeft het onzalige idee opgevat om de voormalige Militaireluchthaven “De Peel” te revitaliseren zoals ze dat zelf eufemistisch noemen.Wat betekent dat voor de inwoners van de gemeente Boxmeer? De startbaan ligt op 3,5 kilometer van onze gemeentegrens en loopt van noordoost (Overloon) naar zuidwest (Milheeze). Defensie plant in vredestijd 3600 “vliegbewegingen” starts en of landingen gedurende 126 dagen per jaar, meer dan 1/3 van het gehele jaar.https://www.dorpsraadoverloon.nl/

Hier een BELANGRIJKE LINK http://stopvliegbasisdepeel.nl/Home/ Hier wordt u op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en updates van de vliegbasis De Peel.Deze website is bedoeld voor het geven en verzamelen van informatie aan omwonenden t.a.v. de reactivering van Vliegbasis de Peel.Lees  ook  Straaljager geluidsoverlast op. https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/342831_straaljager-geluidsoverlast


«   »