overloon nieuws

Home » Nieuws » LEGO®-evenement Bricktopia In het kader van 75 jaar bevrijding Overloon

LEGO®-evenement Bricktopia In het kader van 75 jaar bevrijding Overloon

Gepubliceerd op 9 oktober 2019 om 19:11

Ook dit jaar hoopt de organisatie van Bricktopia Overloon een groot aantal bezoekers te mogen ontvangen. In het kader van 75 jaar bevrijding is het evenement dit jaar extra aantrekkelijk gemaakt met deelnemers die in hun creaties het thema WO2 verwerken.

De bevrijding zal hierbij ook in beeld gebracht worden. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: één van de jeugdleden is speciaal naar Normandië gegaan waardoor hij geïnspireerd raakte  tot het bouwen van een diorama dat de landingen op Omaha Beach verbeeldt.

Verder zijn er vele exposanten die in allerlei thema's hun creaties van LEGO® tonen. Voor wie meer wil doen dan alleen kijken is er de mogelijkheid om in de bouwhoek hun eigen creaties te maken. Die vervolgens ook tentoon gesteld worden.

Iedere bezoeker kan deelnemen aan een speurtocht waarmee enkele leuke prijsjes te winnen zijn, deze zijn beschikbaar gesteld door LEGO®-speciaalzaak De Blokkenpiloot uit Nijmegen.

Voor wie zijn eigen collectie nog uit wil breiden zijn er diverse verkoopstands aanwezig waar zowel nieuwe als tweede hands onderdelen en sets gekocht kunnen worden.

Kom 13 oktober kijken naar ruim 70 strekkende meters aan expositie van LEGO®-creaties gemaakt door jong en oud. Mocht je nog tijd overhouden na je bezoek aan Bricktopia, dan is in het kader van 75 jaar bevrijding Overloon ook nog van alles te beleven in het dorp.

13 oktober 2019
10-17 uur
"De Pit" 14 Oktoberplein 2 in Overloon
Entree €2,- p.p.

Volg Dutchbricks op Facebook om op de hoogte te blijven van al onze activiteiten.meer informatie vind je https://www.facebook.com/dutchbricks/

klik hier voor het Programma feestelijkheden 75 jaar vrijheid in Overloon

OmahaBeachlayoutkleur.jpg

Omaha Beach layout onder constructie.

foto van Omaha Beach door Dirk in de Rijp en Wout Swinkels

foto van een Sherman Tank door Dirk in de Rijp en Wout Swinkels

lees ook Overloon is een dagstrand rijker

Overloon, zaterdag 28 september 2019 Vanochtend heeft de organisatie van Bricktopia Overloon een display opgebouwd in de vitrine bij de draaideur van de Plus in Overloon. Organisator Barend Wouters verteld hierover: Lees meer » https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/358725_overloon-is-een-dagstrand-rijker

                           


«   »