overloon nieuws

Home » Nieuws » 10 jaar feest in de tent!

10 jaar feest in de tent!

Gepubliceerd op 10 oktober 2019 om 16:59

Op 18, 19 en 20 oktober is het dan zover, 10 jaar Tentfeest Overloon! Wie had dat durven dromen in 2010….

Namen op de foto van links naar rechts:Voorste rij: (ome) Jos Henckens, Twan Ermens, Erik Aerts, Mirthe Huisman, Twan Baltissen, Eddy van Kempen, Johan Loof, Frank Abels, Achterste rij: Koen Litjens, Mike Machielsen, Marco Nouwens, Cas Rutten, Roy Kuenen, Hans Janssen, Pim Voesten, Mark Strijbosch, Mark Jans, Jeroen Hofmans

Oprichting

Het idee voor Stichting Tentfeest Overloon is begin 2010 ontstaan door Paul, Hans, Marijn en Friso. Vier mensen waren nodig om de taken goed te kunnen verdelen. Bovendien was het de insteek dat er sprake zou zijn van aanvullende kennis of kunde. Johan, Eddy en (ome) Jos sloten later aan voor de broodnodige technische kennis en de bouwploeg was een feit.

Overloon en omgeving werden geënthousiasmeerd door middel van persoonlijke benadering, huis-aan-huis, sandwichborden en posters posters en nog eens posters. ‘We kopen t.z.t. wel een kaartje’ werd er gezegd, totdat een week voor het feest zowel de vrijdag als de zaterdag compleet uitverkocht waren (750 personen per avond). De organisatie kreeg vervolgens telefoontje na telefoontje voor extra kaarten 😉.

Bij de bouw van de tent waren wij zeer actief betrokken, helpen vloeren leggen, bijzettentjes bouwen, wanden en natuurlijk de aankleding in de eigen herkenbare huisstijl.

Op 22 en 23 oktober 2010 is de eerste, succesvolle editie van Tentfeest Overloon gehouden.

Doorontwikkeling

De edities erna waren binnen no-time uitverkocht, binnen een dag na start verkoop (traditiegetrouw op 1 augustus om 00u) waren alle kaarten weg. Overrompeld door de massale toeloop werd de tent in de jaren daarna uitgebreid, eerst naar 1000 bezoekers per avond en uiteindelijk naar 1250 per avond.

In de doorontwikkeling werden de kernwaarden centraal gesteld:

  • jong & oud;
  • laagdrempelig & betaalbaar;
  • gemoedelijk & ons kent ons;
  • overzichtelijk & kleinschalig.

Veel aandacht en tijd werd geschonken aan de generaties vanaf 40 jaar. Aan de keukentafel van Frank van Gaal werd het idee bedacht om deze groepen persoonlijk te benaderen. Er was de mogelijkheid om een eigen hangtafel te huren + 10 kaarten en daarbij een eigen ober die deze groepen ontzorgde op het gebied van de nodige drankjes.

Bovendien werd het stamcafé opgezet achterin de tent, een gedeelte met een eigen bar, hemeldoek en afscherming van het geluid met een doek over de gehele breedte van de tent vanaf 2,20 meter tot aan de nok. Uiteraard alles zoveel als mogelijk in de eigen huisstijl.

Bij het 5-jarig bestaan werd er groots uitgepakt en werd er onder andere een zes meter hoge “5” gemaakt van een groot aantal bierkratjes. De vele tiewraps / kabelbinders lieten de nodige slijtage achter op de fijne handen van de organisatie 😉.

In 2016 werd in eigen beheer de middenbar ontworpen en gebouwd, centraal in de tent neemt deze een prominente positie in waar al menig drankje is genuttigd.

Het muzikale entertainment is in de jaren doorgezet zoals bij de oprichting bedacht, live muziek van een band. Random is jarenlang de huisband geweest ter zijde gestaan door onder anderen Fragment, Cold Turkey, Los Zand, Beat IT, Q5 New Style, Anderkovver, De Coronas, Beethoven, Memphis Maniacs, Afslag 7, Piano & Co, Loco Loco Discoshow, Royal Beat en ons latere huisband Proost!

En uiteraard was hij er ook bij: Ricky Corony, de huis-dj!!

En als kers op de taart was er de eigen gouden plaat “Tenten in de wei”!

Jubileum

Inmiddels zijn zowel de organisatie als de bouwploeg stap voor stap uitgebouwd tot het team dat er nu staat, een mooie mix van jeugd en ervaring. Hiermee denken wij de continuïteit voor de toekomst te waarborgen en er uiteraard een mooie jubileumeditie van te gaan maken!

 

Een editie waar op de vrijdag onze huis-dj Ricky Cornony een eigen gloednieuwe show zal neer zetten met alles wat daarbij hoort inclusief led wall, special effects, danseressen en diverse gastoptredens! In het voorprogramma staat Hard2Get, een fantastische coverband welke je kunt kennen van The voice of Holland. Met passie en toewijding komen de mannen met de beste tracks van het moment, classics van vroeger en Hollandse krakers. Voor ieder wat wils dus!

Tussen de acts door zal DJ Mick Vullings ervoor zorgen dat ook dan de voetjes van de vloer gaan.

Op de zaterdag staat Proost geprogrammeerd, deze band behoort inmiddels tot de beste coverbands van Nederland en is al jaren een garantie voor een top sfeer in een bomvolle feesttent!

En dit jaar is er voor het eerst een soloartiest en dan ook direct de koning van de polonaise….. Ronnie Ruysdael!! Het maakt voor Ronnie niet uit wie hij voor zich heeft, deze rasartiest zet zijn excentrieke tanden in het publiek en laat niet los voordat iedereen ‘een gaatje in zijn knetter’ heeft. Er wordt volop gelachen, gesprongen, meegezongen en een polonaise is 100% garantie!

Met wie dans jij de hele nacht?

Hopelijk tot op 18, 19 en/of 20 oktober!

Stichting Tentfeest Overloon meer info op Tentfeest 2019 op https://www.tentfeestoverloon.nl/ of op facebook www.facebook.com/TentfeestOverloon

 Tickets bestellen op  https://www.tentfeestoverloon.nl/

Programma Tentfeest 2019

VRIJDAG 18 OKTOBER

Vanaf 16 jaarTentfeest Vrijdag

RICKY CORONY - THE SHOW

Al 10 jaar staat deze jonge god voor ons klaar, we hebben het natuurlijk over Ricky Corony!

Dit jaar pakt hij het podium en laat hij alle stoppen doorslaan met zijn eigen gloednieuwe show!!

Dit belooft een waar spektakel te worden, kosten noch moeite worden gespaard! We halen alles uit de kast! Dit mag je niet missen!!

Tentfeest Vrijdag

HARD2GET

Deze fantastische coverband kun je kennen van The voice of Holland. Met passie en toewijding komen de mannen met de beste tracks van het moment, classics van vroeger en Hollandse krakers. Voor ieder wat wils dus! Heb jij er al zin in?

Tentfeest Vrijdag

DJ MICK VULLINGS

Maar ook tussen bovengenoemde acts door kunnen de voetjes van de vloer met DJ Mick Vullings!

INFO VRIJDAG

Dagkaart 10,-
Dagkassa 12,50
Vr + Za 20,-
ZATERDAG 19 OKTOBER
Tentfeest Zaterdag

PROOST!

Inmiddels horen de volgende vrienden bij het meubilair! 10 jaar Tentfeest Overloon is dan ook niet compleet zonder deze toppers!

We hebben het hier over de dame en heren van PROOST!

PROOST! is ook tijdens onze jubileum editie van de partij en zullen op zaterdag 19 oktober weer alles uit de kast trekken zoals we van ze gewend zijn! Met een show bomvol verrassingen, special effects en hun mega Led Wall zetten ze de tent weer in vuur en vlam!!

Dit mag je niet missen!!

Tentfeest Zaterdag

RONNIE RUYSDAEL

De koning van de polonaise komt naar Overloon! Zaterdag 19 oktober feest in de tent met Ronnie Ruysdael!!

Het maakt voor Ronnie niet uit wie hij voor zich heeft, deze rasartiest zet zijn excentrieke tanden in het publiek en laat niet los voordat iedereen ‘een gaatje in zijn knetter’ heeft. Er wordt volop gelachen, gesprongen, meegezongen en een polonaise is 100% garantie! Een optreden van Ronnie Ruysdael past ALTIJD en OVERAL!

Nog een wijze raad van Ronnie: eet veel bananen, bananen zijn gezond!

Met wie dans jij de hele nacht?

RICKY CORONY

Omdat we nooit genoeg van hem hebben!

INFO ZATERDAG

Dagkaart 12,50
Dagkassa 15,-
Vr + Za 20,-
ZONDAG 20 OKTOBER

Dorpsbrunch

DORPSBRUNCH

Op zondag 20 oktober zal er voor de derde keer een dorpsbrunch worden gehouden in Overloon en wel bij de Tentfeesten! In samenwerking met de lokale partners zal er een brunch worden georganiseerd die voldoet aan de wensen voor jong en oud.

Aansluitend zullen er diverse gastoptredens zijn en is er volop de ruimte om gezellig na te praten!

Dus.. trommel je buren, teamgenoten, vrienden, kennissen en/of familie op en kom proeven bij Tentfeest Overloon!!

Lees meer...

INFO ZONDAG

Volwassenen 12,50
Kinderkaart (t/m 11 jaar) 6,- 
Vanaf 18 jaar.
Start kaartverkoop: 1 augustus 2019 Tickets bestellen

 

Programma 10 jaar Tentfeest Overloon!

Kaartverkoop is in volle gang! Nog geen kaartje? Bestel snel via https://www.tentfeestoverloon.nl/bestellen. 10 jaar Tentfeest in Overloon!

Posted by Tentfeest Overloon on Saturday, August 17, 2019

«   »