overloon nieuws

Home » Nieuws » Paddenstoelen zoeken

Paddenstoelen zoeken

Gepubliceerd op 25 oktober 2019 om 18:22

Hebben de hitte en droogte van de afgelopen zomers invloed gehad op de groei van paddenstoelen? Je kunt het met eigen ogen bekijken op 3 november in de Hondsbergen in Overloon/Westerbeek.

Paddenstoelen zijn de opruimers uit de natuur. Als ze er niet zouden zijn, dan zou de berg afval niet te overzien zijn. Ze breken het afval af tot humus, dat dan weer door de planten kan worden opgenomen. Nederland kent circa 6000 verschillende soorten. Het is een onmogelijke opgave om ze allemaal te kennen. En dat hoeft ook niet; je kunt er voldoende van genieten alleen al door te kijken naar de uiteenlopende groeivormen, van minuscuul klein tot enkele decimeters groot, de uiteenlopende kleuren en waar je ze vindt. Het zijn werkelijk juweeltjes. De gidsen van IVN De Maasvallei vertellen je er van alles over.

De excursie start om 13.30 uur bij de motorcrossbaan aan de Oplooseweg op de rand van Overloon. Na afloop is er een kop koffie waarvoor een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd.Heeft het Uw belangstelling? Kom dan genieten van de herfst-juweeltjes! Aanmelden is niet nodig. 

Locatie: 

De Hondsbergen

Oploseweg

5825 HM Overloon

Nederland

Bron:https://www.ivn.nl/afdeling/de-maasvallei/activiteiten/paddenstoelen-zoeken-op-de-hondsbergen


«   »