overloon nieuws

Home » Nieuws » Dichtbij en toch een wereld van verschil

Dichtbij en toch een wereld van verschil

Gepubliceerd op 25 oktober 2019 om 18:50

OVERLOON/VENRAY - Beide clubs beleven een dramatische start in de eerste klasse D met nul punten uit vijf duels. Dat lijkt echter de enige overeenkomst tussen SSS'18 en SV Venray, clubs die slechts 7 kilometer uit elkaar liggen en elkaar zondag treffen.

door 25-10-19 Ze moeten zich meer schamen dan wij.’’ Was getekend: Ser van Es, aanvaller van SSS. Na de vijfde nederlaag op rij, zondag, verwoordde hij het verschil tussen zijn ploeg en de komende tegenstander Venray, die ook nog nul punten heeft, kort en krachtig. De buurclubs zijn in geen enkel opzicht met elkaar te vergelijken.

,,Tussen SSS en Venray zit een wereld van verschil", stelt ook Paul Janssen (34), die voor beide teams speelde. ,,Venray is een grote club, met veel leden, een gigantische aanwas en in de breedte een veel hoger basisniveau. SSS is maar een dorpsclub, kijk naar het aantal inwoners."

Overloon heeft 3900 inwoners, Venray is meer dan zeven zo keer groot. SSS telt in samenwerking met Holthees-Smakt 25 teams, de Limburgse buurclub 57.Bas Joosten, de 34-jarige oud-speler van Venray en huidig spits van SSS, hier op de foto noemt de derby 'de wedstrijd tussen de kleine en de grote broer, tussen Brabant en Limburg'. ,,En voor beide clubs is het niet dé derby. In Venray is er meer rivaliteit met Wittenhorst, voor SSS telt vooral het duel met Volharding. Venray staat niet op een plaats waar ze trots op mogen zijn", vindt Joosten lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/voetbal-maasland/dichtbij-en-toch-een-wereld-van-verschil~abc81fda/

 


«   »