overloon nieuws

Home » Nieuws » Indrukwekkende voorstelling 'Dag Mama' opgevoerd

Indrukwekkende voorstelling 'Dag Mama' opgevoerd

Gepubliceerd op 1 november 2019 om 16:51

Overloon-Op maandag 28 oktober stond gemeenschapshuis De Pit in het teken van dementie. Theatergezelschap Dag Mama speelde het veelgeprezen theaterstuk over dementie voor inwoners en zorgprofessionals uit de gemeente Boxmeer.

Een uitverkochte zaal werd meegenomen in het verhaal van een moeder die zich door dementie steeds verder verliest. De vraag voor de omgeving is hoe zij hier mee om moeten gaan.De scenes waren voor veel bezoekers herkenbaar.

In het tweede deel van de voorstelling kreeg de zaal tijdens een interactieve workshop uitgebreid handvatten voor het omgaan met dementie.Hoe kun je zo goed mogelijk reageren op een cliënt of een naaste met dementie? Hoe kun je vermijden dat de verwarring en stress nog groter wordt? Hoe kun je er voor zorgen dat het leven met dementie een zo gelukkig mogelijk leven is?

Op een serieuze manier maar ook met humor werd de zaal deze avond meegenomen in het leven met dementie. De avond sloot perfect aan bij de doelstelling van de gemeente Boxmeer om een dementievriendelijke gemeenschap te zijn en te werken aan het vergroten van de kennis over dementie.bron:https://www.facebook.com/GemeenteBoxmeer/

Dag Mama’

De voorstelling gaat over een vrouw, die zichzelf aan het verliezen is. Met de brandende vraag voor dochter hoe daarmee om te gaan. Het stuk speelt zich af in de nieuwe leefomgeving van moeder: haar kamertje in het verpleeghuis. Hier moeten de werelden van moeder, dochter en zorgprofessional samenkomen. Dit blijkt niet eenvoudig.

De makers van de voorstelling zijn (gepromoveerde) ouderenpsychologen, artiesten en voormalig mantelzorgers. Ze delen de mooiste inzichten en handvatten om het béste te kunnen geven, zodat het leven met dementie zoveel mogelijk een gelukkig leven kan zijn. Voor iedereen.

DAG MAMA geniet bekendheid in Nederland en België, met reportages door onder andere de NPO-programma’s NIEUWSUUR, LANDINWAARTS en TIJD VOOR MAX. In november verscheen het boek bij DAG MAMA in de bestsellerlijsten: ‘Jij bent toch mijn dochter?’

De voorstelling was op 28 oktober in gemeenschapshuis De Pit in Overloon 

Voor meer informatie, neem een kijkje op: https://psychologieintheater.nl/


«   »