overloon nieuws

Home » Nieuws » Wij zijn het LandvanCuijk

Wij zijn het LandvanCuijk

Gepubliceerd op 1 november 2019 om 13:07

Groot nieuws voor ons allemaal. Het herindelingsontwerp ‘Prachtig en krachtig vanuit onze kern’ is vastgesteld en bevat de uitgangspunten voor de nieuwe gemeente.

Ook de visie voor de toekomst is hier onderdeel van. Met bijeenkomsten in alle 25 dorpen, bezoeken aan basisscholen in elk van de drie gemeenten én een bijeenkomst voor vertegenwoordigers van verschillende doelgroepen is waardevolle input opgehaald, waarop deze visie is gebaseerd. De volledige visie is opgenomen in het herindelingsontwerp.

Onze inwoners en ondernemers hebben ook een grote rol gespeeld in de vertaling van deze visie naar een film. De gemeente Land van Cuijk heeft er daarmee 25 filmsterren bij! Wij bedanken alle deelnemers van de bijeenkomsten en de film. Met trots presenteren we hierbij deze film! bron: https://www.facebook.com/GemeenteBoxmeer/

 

CUIJK/BOXMEER/SINT ANTHONIS, 18 okt 2019 – Na een spannende stemperiode, waarbij ruim 20.000 inwoners antwoord gaven op de centrale vraag ‘waar wil jij straks thuiskomen?’ , werd het stemresultaat vandaag bekendgemaakt. Met 63,22% van de stemmen is gekozen voor ‘gemeente Land van Cuijk’ als naam voor de nieuwe gemeente. Lees verder op https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/363997_nieuwe-gemeente-gaat-land-van-cuijk-heten

Wij zijn Land van Cuijk

Groot nieuws voor ons allemaal. Het herindelingsontwerp ‘Prachtig en krachtig vanuit onze kern’ is vastgesteld en bevat de uitgangspunten voor de nieuwe gemeente. Ook de visie voor de toekomst is hier onderdeel van. Met bijeenkomsten in alle 25 dorpen, bezoeken aan basisscholen in elk van de drie gemeenten én een bijeenkomst voor vertegenwoordigers van verschillende doelgroepen is waardevolle input opgehaald, waarop deze visie is gebaseerd. De volledige visie is opgenomen in het herindelingsontwerp. Onze inwoners en ondernemers hebben ook een grote rol gespeeld in de vertaling van deze visie naar een film. De gemeente Land van Cuijk heeft er daarmee 25 filmsterren bij! Wij bedanken alle deelnemers van de bijeenkomsten en de film. Met trots presenteren we hierbij deze film!

Posted by Gemeente Boxmeer on Thursday, October 31, 2019

Raden Boxmeer, Cuijk en Sint Anthonis stellen herindelingsontwerp vast

Samen op weg naar een nieuwe gemeente

U kunt tot 24 december reageren op het herindelingsontwerp

Herindeling

Zoals u weet zijn de gemeenten Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis (de ‘CBA’-gemeenten) van plan om per 1 januari 2022 te herindelen. In december 2018 hebben de drie gemeenteraden hiervoor een plan van aanpak opgesteld, getiteld: ‘Opschalen en verbinden’. En we zijn ‘goed op weg’! In onze gezamenlijke reis naar een nieuwe, toekomstbestendige gemeente zijn al diverse stappen gezet.

Herindelingsontwerp

De drie gemeenteraden van Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis hebben op 28 oktober 2019 het ‘Herindelingsontwerp gemeenten Boxmeer, Cuijk en Sint Anthonis’ vastgesteld. Dit herindelingsontwerp stelt de gemeentebesturen in staat de voorbereidingen op de herindeling verder uit te werken en de contouren van de nieuwe gemeente te schetsen.

Terinzagelegging

Het herindelingsontwerp ligt vanaf 29 oktober 2019 tot en met 24 december 2019 ter inzage. Iedereen die dat wil, kan gedurende deze periode een zienswijze indienen op het herindelingsontwerp. Meer informatie over de herindeling, het herindelingsontwerp (inclusief de betreffende documenten) en de verschillende manieren waarop een zienswijze kunt indienen, vindt u op www.samenonderwegnaareennieuwegemeente.nl.


«   »