overloon nieuws

Home » Nieuws » 31 ongelukken in drie jaar tijd in Overloon

31 ongelukken in drie jaar tijd in Overloon

Gepubliceerd op 14 november 2019 om 17:59

In drie jaar tijd zijn in Overloon 31 ongelukken geteld.8 keer moesten er slachtoffers naar het ziekenhuis. Kruispunt Kuluutweg, Vierlingsbeekseweg is met 3 ongelukken het gevaarlijkste kruispunt van het dorp.

Het aantal verkeersdoden op kruispunten neemt toe. Vorig jaar telde de politie 172 dodelijke ongevallen, 25 meer dan in 2016. Het totaal aantal ongelukken op kruispunten ligt de laatste jaren rond de 20.000, bij 16.000 daarvan raakten mensen gewond. Vooral fietsers zijn de klos.Dat blijkt uit cijfers van Rijkswaterstaat, die RTL Nieuws heeft geanalyseerd. Mogelijk is het aantal ongelukken nog groter. Niet elk ongeluk wordt namelijk geregistreerd en van een deel van de ongelukken is niet bekend waar deze precies plaatsvonden.

Weer ongeval in korte tijd op kruising Vierlingsbeekseweg-Kuluutweg https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/203309_weer-ongeval-in-korte-tijd-op-kruising-vierlingsbeekseweg-kuluutweg

Auto op de kop in tuin na botsing https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/251284_auto-op-de-kop-in-tuin-na-botsing

Auto botst frontaal tegen boom https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/255734_auto-botst-frontaal-tegen-boom

gewonden bij frontale botsing tussen bestelbus en auto afrit A73 https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/257830_gewonden-bij-frontale-botsing-tussen-bestelbus-en-auto-afrit-a73

Kinderen in taxibusje met de schrik vrij na aanrijding met auto https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/275136_kinderen-in-taxibusje-met-de-schrik-vrij-na-aanrijding-met-auto

Kruispunten

Uit de onderzochte ongelukkencijfers blijkt dat Rijkswaterstaat in de afgelopen drie jaar in Nederland een toename ziet van het aantal dodelijke ongevallen op kruispunten. Het merendeel van de dodelijke ongevallen gebeurt op kruispunten binnen de bebouwde kom.

Veel flankongevallen

Bij 71 procent van de ongevallen in Overloon zijn personenauto's betrokken. Flankongevallen komen het meest voor. Bij 46 procent van de ongelukken waarvan de soort bekend is, gaat het om flankongevallen.

Dit artikel is gebaseerd op alle geregistreerde ongelukken in Overloon, niet alleen die op kruispunten. Van alle ongevallen in Nederland gebeurt wel liefst 40 procent op een kruising. Op de kaart hieronder vind je alle kruispunten met ongelukken in de buurt van Overloon.

g-1.jpeg

Benieuwd naar ongelukken in andere plaatsen? Klik hier om opnieuw te zoeken.

Voor dit onderzoek heeft de onderzoeksredactie van RTL Nieuws gebruik gemaakt van het bestand geregistreerde ongevallen Nederland (BRON) van Rijkswaterstaat.

De meest recente gegevens uit dat bestand, van 2016, 2017 en 2018, zijn gebruikt. Alleen ongelukken waarvan een exacte locatie bekend is, zijn meegenomen. Alle ongevallen binnen de administratieve grenzen van een dorp of stad zijn meegenomen. Ook die op snelwegen.

Het bovenstaande verhaal is geschreven door redactierobot ADAM (Automatische Data Artikel Machine), die door RTL Nieuws is ontwikkeld. Het verhaal is gebaseerd op data die door een journalist zijn verzameld, geanalyseerd en bewerkt. De robot heeft vervolgens voor elke plaats in Nederland een eigen en uniek verhaal geschreven.lees meer op bron:https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4909226/ongeluk-kruispunt-verkeersdode-toename-verkeer-ongeval


«   »