overloon nieuws

Home » Nieuws » Mogelijk overlast door kapotte persleiding riool

Mogelijk overlast door kapotte persleiding riool

Gepubliceerd op 18 december 2019 om 16:42

Door een kapotte persleiding kan het rioolwater van alle dorpen in de gemeente Gemeente Boxmeer behalve Oeffelt, niet worden afgevoerd naar de waterzuivering.

Verzocht wordt zo min mogelijk water te gebruiken om overstort op sloten te voorkomen. Deze raken dan vervuild en dit kan vissterfte tot gevolg hebben.Verder kan het stankoverlast geven en spoelen toiletten soms moeilijker door.Zoals het er nu uitziet, is de persleiding morgenavond weer in werking. bron:https://www.facebook.com/GemeenteBoxmeer/

(UPDATE 20 december 23.40 uur) Na ruim twee dagen onafgebroken werken is de schade aan de rioolbuis langs de A73 ter hoogte van Haps vrijdagavond om 23 uur hersteld. De afvoer van rioolwater vanuit de gemeenten Boxmeer en St. Anthonis is daardoor weer op de gebruikelijke manier mogelijk.

(UPDATE 19 december 15.18 uur) Bij de aanleg van een glasvezelkabel langs de A73 ter hoogte van Haps is woensdagmiddag 18 december één van onze leidingen geraakt.

Het gaat om een persleiding waar rioolwater doorheen stroomt. Dit rioolwater wordt aangevoerd vanaf ons gemaal ’t Snepke om vervolgens naar de rioolwaterzuivering in Haps te worden gepompt.

Pompen

Er wordt met man en macht gewerkt om de schade aan de persleiding te herstellen.Met tankwagens wordt zoveel mogelijk afvalwater uit de gemeente Boxmeer en omgeving afgevoerd naar de rioolwaterzuivering in Haps.   Daarbij pompen we zoveel mogelijk rioolwater uit het riool en voeren dit met tankwagens af naar onze afvalwaterzuivering in Haps.

Maximaal gevuld

Wij kunnen echter niet al het afvalwater op deze manier opvangen.  Nu is het moment aangekomen dat de riolen bijna maximaal zijn gevuld. De kans bestaat daarom dat het riool gaat overlopen. Mocht dit het geval zijn, dan stroomt een deel van het water via de overstort in Boxmeer naar de Maas waar het dusdanig verdund wordt dat er verder geen actie nodig is. Het andere deel van het rioolwater wordt tijdelijk opgevangen in de sloot langs De Lange Loop in St. Anthonis. Vanuit daar wordt het water afgevoerd naar onze afvalwaterzuivering.

De verwachting is dat de persleiding vrijdag in de loop van de dag is hersteld.

 

persleiding2

bron:https://www.aaenmaas.nl/

 


«   »