overloon nieuws

Home » Nieuws » rugby gewoon 'n hele mooie sport. Ook buiten het veld'

rugby gewoon 'n hele mooie sport. Ook buiten het veld'

Gepubliceerd op 18 december 2019 om 16:11

STEVENSBEEK | Officieel is O.R.C. Black Bulls nog een (rugby)club in opbouw. Toch mocht eind november al het eerste succesje gevierd worden met de selectie van Joyce Raafs voor Jong Oranje/U18. Een jeugdinternational in de Overloonse gelederen: dat zorgt voor trots. 

door Door Martijn Schwillens "Een uithangbord vinden we oneerbiedig klinken, maar het zet onze vereniging wel op de kaart bij meiden in de regio die overwegen om ook te gaan rugbyen", aldus voorzitter Frank Volleberg van Black Bulls.

'Not just a guy's thing, play women's rugby'. De boodschap op het shirt van Joyce is duidelijk: Rugby is zeker ook een sport voor meiden en vrouwen. Toch had de 16-jarige speelster amper twee jaar geleden niet gedacht dat rugby ook iets voor haar zou zijn. "We hadden een clinic vanuit school. Ik was echt een meisje-meisje en had acrylnagels. Laura (lid van het gecombineerde damesteam van Black Bulls, RC Octopus en The Dukes) moest me letterlijk naar het veld slepen, maar ik vond het meteen erg leuk. Het is een hele mooie sport, waarbij je in het veld elkaars vijand bent, maar waarbij er enorm veel respect is naar elkaar toe buiten het veld."

Joyce Raafs (rechts) van Black Bulls Overloon werd samen met Merle Post (RC Octopus Uden) geselecteerd voor het Nederlandse Damesrugbyteam onder 18 jaar.

Joyce Raafs (rechts) van Black Bulls Overloon werd samen met Merle Post (RC Octopus Uden) geselecteerd voor het Nederlandse Damesrugbyteam onder 18 jaar. (Foto:kliknieuws.nl Black Bulls Overloon).Het enthousiasme leidde ertoe dat Joyce twee jaar geleden lid werd van Black Bulls. Ze traint zoals alles dames bij de Overloonse club samen met de (volwassen) mannen, maar ze speelt in het weekend in het combinatieteam. "Erg leuk. Enig nadeel is dat je bijna altijd naar Den Bosch moet voor je thuiswedstrijden. De mannen spelen gewoon in Stevensbeek", vertelt Joyce, die voorin speelt. "Ik speel soms op de flanken, maar ik kom het best tot mijn recht op de tweede rij. Met vangen en gooien heb ik minder. Ik wil op mensen in kunnen lopen."
Via haar teamgenote en goede vriendin Merle Post schreef Joyce zich in voor een selectietraining van het Nederlands Damesteam onder 18 jaar, beter bekend als Jong Oranje. Na twee trainingen kreeg ze eind november een oproep voor haar eerste interland. "Ik had het nooit verwacht. Ik doe het nog maar twee jaar natuurlijk, dus ik schrok eigenlijk een beetje toen ik mezelf op de lijst zag staan." lees meer op bron:https://www.kliknieuws.nl/regio/maasdriehoek/sport/160606/-ik-vind-rugby-gewoon-n-hele-mooie-sport-ook-buiten-het-veld-

lees ook Black Bulls Ladies - Scrumboks / NIeuwegein 

op 24 februari 2018 spelen de damesteam de eerste thuiswedstrijd.samen met Dukes uit Den Bosch, Octopus uit Uden en Wallabys uit Venlo.Wat een prachtige dag hadden we in het vooruitzicht! Zonnetje, goede temperatuur en een SuperSunday in Stevensbeek de 15 enthousiaste dames stonden klaar om te knallen en met een hoop support langs de zijlijn hoopten  op een mooie overwinning tegen Nieuwegein.Helaas was de tegenstander net iets sterker en wonnen ze met 7-70. 

Info

De club streeft naar een gemengde samenstelling en zien graag dames op het veld verschijnen.Uiteindelijk streven is om ook met een damesteam, al dan in samenwerking met andere clubs, de competitie te betreden. Het damesteam is onderdeel van de club, maar onderscheiden zich door onder de naam Black Velvets te Rugbyen.

Dames rugby team van Rugby Vereniging Black Bulls Overloon. Omdat rugby ook voor vrouwen is! Neem contact met ons op om (een keer) mee te doen.meer info op https://www.facebook.com/ORC-Black-Bulls-Ladies-177698576026954/  Black Bulls  https://www.facebook.com/orcblackbulls/ https://www.blackbulls.nl

klik hier voor de foto's 


«   »