overloon nieuws

Home » Nieuws » Sluiting woning en bedrijfsgebouwen vanwege hennepvondst

Sluiting woning en bedrijfsgebouwen vanwege hennepvondst

Gepubliceerd op 28 januari 2020 om 19:14

overloon

Vanwege de vondst van hennep heeft burgemeester Van Soest 28 januari in Overloon een woning voor 3 maanden gesloten. Alle bijbehorende bedrijfsgebouwen gaan 6 maanden op slot. 

Dit gebeurde op grond van de Wet Damocles, een bestuurlijk dwangmiddel in het bestrijden van illegale opslag, productie of verkoop van hard- of softdrugs. Met deze wet vult de gemeente justitie en politie aan met bestuurlijke maatregelen, zoals het sluiten van woningen en bedrijfspanden.

Onderverhuurd?

Aandachtspunt voor inwoners die hun woning of bijvoorbeeld loods onderverhuren: ook als er dan illegale opslag, productie of handel van drugs plaatsvindt, is behalve de huurder ook de eigenaar (of hoofdhuurder) verantwoordelijk.

Melding doen

Hebt u het vermoeden dat er ergens hard-/ of softdrugs worden geproduceerd of verhandeld? Meld het dan bij de politie, bijvoorbeeld via uw wijkagent of via 0900 – 8844. Ook kunt u volledig anoniem een melding doen. Dit kan online via www.meldmisdaadanoniem.nl of telefonisch via 0800 7000.

lees ook Negen arrestaties bij hennepkwekerij

Overloon - Op woensdag 6 november werd er door de  politie in een pand aan de Baltussenweg een "hennepknipperij" aangetroffen.De politie vond ze tussen de hennepplanten in een ‘hennepknipperij’.lees verder op https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/369275_negen-arrestaties-bij-hennepkwekerij


«   »