overloon nieuws

Home » Nieuws » Brandweer assisteert ambulancedienst met het afhijsen van een persoon

Brandweer assisteert ambulancedienst met het afhijsen van een persoon

Gepubliceerd op 27 januari 2020 om 18:37

overloon

OVERLOON-De brandweer van  Cuijk heeft maandag 27 januari de ambulancedienst geassisteerd met het naar beneden halen van een persoon.

de persoon is om medische redenen naar het ziekenhuis en werd door de ladderwagen van de Cuijkse brandweer 'afgehesen' vanuit een woning.De persoon kon snel naar beneden worden gehaald en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Afhijsen patiënt

Met een redvoertuig uit Cuijk rukte de brandweer uit, om een zogenaamde afhijsing uit te voeren. Daarbij wordt de patiënt op een brancard gelegd, welke via een raam op het redvoertuig van de brandweer wordt geplaatst.Dan brengt het redvoertuig de patiënt naar beneden, waarna de patiënt in de ambulance kan worden gebracht.Dit soort meldingen vraagt altijd een goede samenwerking tussen Ambulancedienst, Brandweer Politie  en Mobiel Medisch Team -arts (De traumaheli)

Middels deze video geeft de ambulancedienst u/jou een goed beeld waarom wij elkaar regelmatig assisteren voor een melding “afhijsing”.

De term 'afhijsen' klinkt een beetje kil, maar het gebeurt met de grootst mogelijke zorg en aandacht. Bekijk in dit filmpje hoe de brandweer helpt om een patiënt veilig op de begane grond te krijgen! 

Afhijsen doe je zo...

De term 'afhijsen' klinkt een beetje kil, maar het gebeurt met de grootst mogelijke zorg en aandacht. Bekijk in dit filmpje hoe de brandweer ons zo'n honderd keer per jaar helpt om een patiënt veilig op de begane grond te krijgen! Bedankt Brandweer Oud-Beijerland en Politie Hoeksche Waard voor de demonstratie 👍

Posted by Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid on Tuesday, March 27, 2018

«   »