overloon nieuws

Home » Nieuws » Turner Verhofstad voegt zich met eigen element bij Zonderland en Van Gelder

Turner Verhofstad voegt zich met eigen element bij Zonderland en Van Gelder

Gepubliceerd op 23 februari 2020 om 14:13

MELBOURNE – Bram Verhofstad heeft tijdens de wereldbeker in Melbourne geschiedenis geschreven. De turner uit Overloon, zaterdag achtste in de vloerfinale, slaagde er op het onderdeel voltige in een nieuwe techniek te introduceren. Daarmee is ‘de Verhofstad’ geboren en voegde hij zich bij een illuster turntrio.

23-02-20, Bron: De Gelderlander 

Als een turner een nieuwe techniek introduceert, krijgt het element zijn naam. Verhofstad (25) is de vierde Nederlander die daar in is geslaagd. Epke Zonderland, Yuri van Gelder en Mark van Roon gingen de Brabander voor. ,,Heel bijzonder, mijn naam is vereeuwigd”, zegt Verhofstad. ,,In de turnwereld is dit echt een big deal. Ik krijg via Instagram allemaal filmpjes van mensen die nu de Verhofstad doen.”

Creatief

En dat terwijl voltige zijn slechtste toestel is. ,,Ik kom er tijdens grote wedstrijden nooit op uit. Het is ook geen hele moeilijke truc die ik heb bedacht, maar wel creatief. Niemand heeft er eerder aan gedacht. Vanaf het eerste paarddeel maak je een driekwart draai tot beide beugels.”

Verhofstad is een pionier. Een creatieve geest. Hij ontwikkelde eerder al zijn eigen schroeftechniek, die anderen hebben overgenomen. Een eigen element is een stap verder. ,,In Melbourne was een plekje vrij op voltige. ‘Ik heb nog wel een trucje in de kast liggen die ik een keer wil doen’, zei ik tegen de trainer. Hij vond het ook wel grappig. Toen hebben we er een oefeningetje omheen gebouwd.”

Comeback 

lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/sport-maasland/turner-verhofstad-uit-overloon-voegt-zich-met-eigen-element-bij-zonderland-en-van-gelder~ac9d3d33/

Bram Verhofstad. 2020 Melbourne World Cup. FX


«   »