overloon nieuws

Home » Nieuws » Advies burgemeester: gelast ook minder grote evenementen af

Advies burgemeester: gelast ook minder grote evenementen af

Gepubliceerd op 11 maart 2020 om 15:55

Burgemeester Van Soest geeft organisatoren van evenementen in de gemeente Boxmeer het dringende advies deze tot en met maandag 16 maart af te gelasten. Dit om de verspreiding van het coronavirus beter een halt toe te kunnen roepen. Eerder werd er in de hele provincie Noord-Brabant een verbod ingesteld op evenementen met meer dan 1000 bezoekers.

Burgemeester Van Soest: “In het licht van zoveel mogelijk sociale onthouding de komende dagen, verzoek ik de organisatoren van evenementen in onze gemeente met klem, deze niet door te laten gaan. De beteugeling van de verdere verspreiding is een serieuze zaak, waarbij we allemaal onze verantwoordelijkheid moeten nemen. Om de mensen die kwetsbaar zijn en grote schade van dit virus ondervinden zo goed mogelijk te beschermen en om verdere maatschappelijke ontwrichting te voorkomen”.    

Daarnaast blijven de volgende adviezen en richtlijnen blijven gelden:

Bent u verkouden of hebt u griepverschijnselen, blijf zoveel mogelijk uit de buurt bij anderen. Houd u daarnaast aan de hygiënevoorschriften: handen wassen, in elleboog  niezen en hoesten, papieren zakdoekjes gebruiken.

Heeft u een wat minder sterke gezondheid, vermijd ook dan tijdelijk sociale contacten. En ga dan ook zeker niet naar plaatsen met veel mensen.

Bent u gezond en gaat u naar een gelegenheid met veel bezoekers, schud dan geen handen. Combineer dit ook niet met een bezoek aan zieke of oudere mensen met een zwakke gezondheid.

De organisatoren van de evenementen rondom de viering van 75 jaar leven in vrijheid in Sambeek, Vierlingsbeek en Groeningen hebben al aangegeven deze komend weekend niet door te laten gaan vanwege het coronavirus.

 

Laatste nieuws over Coronavirus

In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Minister-president Rutte en minister Bruins lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) toe tijdens een persbijeenkomst.

De maatregelen zijn:

  • Iedereen in Nederland: blijf thuis bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociaal contact. Bel pas met huisarts als klachten verergeren.
  • Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.
  • Mensen in heel Nederland wordt opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden.
  • Voor kwetsbare personen geldt: (ouderen en personen met verminderde weerstand) vermijd grote gezelschappen en openbaar vervoer. In het algemeen wordt mensen dringend verzocht om bezoek aan kwetsbare personen te beperken.
  • Voor zorgpersoneel en personeel in vitale processen: er wordt veel van u gevraagd. Blijf pas thuis als u klachten hebt en koorts. Overleg zo nodig met uw werkgever. En ook: reis niet naar het buitenland.
  • Hogescholen en universiteiten wordt verzocht onderwijs online aan te bieden in plaats van grootschalige colleges.
  • Scholen in het primair -, voortgezet - en middelbaar beroepsonderwijs en kinderopvang blijven gewoon open: er zijn daar weinig besmettingen en die omgeving is minder internationaal. Kinderen en jongeren vormen bovendien niet de groep met de hoogste risico’s. Bovendien zouden de maatschappelijke gevolgen van het sluiten van deze scholen groot zijn en draagt sluiten weinig bij aan het beperken van de verspreiding. Kinderen die verkouden zijn, moeten thuis blijven.

Tot slot: de maatregelen gelden voor heel Nederland tot en met 31 maart. Dat geldt ook voor Noord-Brabant.

Vanaf donderdag 12 maart wordt deze informatie aangevuld en worden de vragen en antwoorden die volgen uit deze nieuwe maatregelen op www.rijksoverheid.nl/coronavirus aangevuld.bron:https://www.boxmeer.nl/inwoners

 

COVID-19: Nieuwe aanwijzing voor inwoners Noord-Brabant

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  adviseert inwoners van de provincie Noord-Brabant bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken. Dit betekent: blijf thuis. Om de mogelijke verspreiding in deze provincie in kaart te brengen, start het RIVM morgen een steekproef naar COVID-19.

Lees meer »


«   »