overloon nieuws

Home » Nieuws » Winnaar Cum Laude Awards 2020!

Winnaar Cum Laude Awards 2020!

Gepubliceerd op 18 maart 2020 om 18:56

De Klef Zuivel uit Overloon valt in de prijzen!

Wie maakt de lekkerste Boerenkaas of Boerderijzuivel? 

Donderdag 12 maart was de prijs uitreiking van de nationale Cum Laude Awards voor de beste kaas en zuivel. Dit jaar was de prijsuitreiking op Fort Wierickerschans in Bodegraven. Tijdens de keuring werden er meer dan 300 kazen en 130 zuivelproducten gekeurd van kaas- en zuivelproducenten uit heel Nederland. De producten zijn in de hoofdcategorieën: Boerenkaas, Kaas van de boerderij en Ambachtelijke bereiders ingedeeld. 

 

De Cum Laude Awards is een landelijke verkiezing voor de allerbeste boerderijzuivelproducten. De Cum Laude Awards wordt georganiseerd door de Bond van Boerderij-zuivelbereiders. De deelnemers zijn boeren die de eigen melk van hun koeien verwerken tot zuivelproducten. De deelnemende zuivelproducten worden gekeurd op smaak, geur, structuur en uiterlijk door keurmeesters en juryleden. De deelnemende zuivelbereiders mogen alleen deelnemen met naturel producten. Op deze manier worden de producten op een pure smaak beoordeeld.

 

De Klef Zuivel van de familie Cremers uit Overloon deed mee met deze wedstrijd. Zij hebben deelgenomen met zowel de Boerenkwark als de Boerenyoghurt. Met deze kwark hebben ze dan ook de eerste prijs gewonnen! Zij mochten de award voor de beste kwark van Nederland in ontvangst nemen.

 

In totaal is het mogelijk om 100 punten te behalen met een product. De beste kwark van Nederland werd beoordeeld 95,5 punten, hierdoor werden ze niet alleen bekroond met GOUD maar ook als beste uitgeroepen! Ook de yoghurt van De Klef Zuivel valt in de smaak. De Boerenyoghurt is met GOUD bekroond. Deze is met 91 van de 100 punten ook Cum Laude geslaagd!

 

De producten van De Klef Zuivel worden op een ambachtelijke en duurzame manier geproduceerd. De zuivelproducten van de familie Cremers worden altijd met veel passie en liefde bereid van de verse melk van hun eigen dames. Hierdoor smaken de producten als Goud en zijn ze lekker romig en puur van smaak!

 

Website - De Klef Zuivel

Facebook - De Klef zuivel

Instagram - De Klef Zuivel


«   »