overloon nieuws

Home » Nieuws » Ook Militracks uitgesteld wegens Corona

Ook Militracks uitgesteld wegens Corona

Gepubliceerd op 20 maart 2020 om 17:43

Het jaarlijkse evenement Militracks van Oorlogsmuseum Overloon is verplaatst van mei naar september. Maar krijgt daardoor wel een bijzonder tintje.

foto toont links een Sherman tank en rechts een Duitse Jagdpanther. Beide voertuigen zullen in september bij Militracks op het programma staan.

Het Overloonse museum is momenteel dicht. Wat een topjaar had moeten worden door het 75-jarig jubileum van de bevrijding dreigt voor het museum nu een jaar langs de financiële afgrond te worden. Want ook het evenement Militracks moet wegens het rondwarende coronavirus worden verplaatst. Dit zou namelijk in mei plaatsvinden.

Toch hoopt het museum van een nood een deugd te maken, want het evenement wordt uitgesteld naar 19 en 20 september. Dat weekend is namelijk van oudsher ook het moment waarop de bevrijdingsoperatie Market Garden wordt herdacht. En speciaal voor deze editie  zal Militracks dan ook niet maar alleen Duits materieel presenteren, maar ook rijdend geallieerd materieel.

Het Duitse materieel was in de Tweede Wereldoorlog vooral technisch superieur. Maar de geallieerden verstonden de kunst van het produceren van tanks in grote aantallen. Uiteindelijk konden de geallieerden als overwinnaars uit de strijd komen omdat zij schijnbaar onbeperkt tanks naar het front konden sturen.

Bij Militracks komen die partijen weer tegenover elkaar te staan, waarmee het museum weer een historisch kloppend plaatje neerzet. En het hoopt met dit bijzondere evenement later dit jaar de bezoekersaantallen weer naar het normale niveau te kunnen brengen. Dat is nodig om de toekomst met vertrouwen tegemoet te kunnen blijven zien.

meer info op bron: https://www.oorlogsmuseum.nl/nl/https://www.facebook.com/oorlogsmuseumoverloon  www.militracks.nl    www.facebook.com/Militracks 

Lees ook Oorlogsmuseum Komt met een alternatief

Zoals jullie inmiddels wel weten, heeft ook het Oorlogsmuseum de deuren moeten sluiten vanwege het Coronavirus, maar -kom op!- dit is toch de 21e eeuw?! Omdat jullie niet naar het museum  toe kunnen komen, betekent dit niet dat het museum niet naar jullie kunnen komen…

Lees meer »

Op 18 en 19 mei vindt bij Oorlogsmuseum Overloon de tiende editie plaats van Militracks; het grootste evenement ter wereld op het gebied van Duitse voertuigtechniek uit de Tweede Wereldoorlog.kijk de foto’s 2019 op  https://www.overloonnieuws.nl/foto-s/foto-s-2019/militracks-2019


«   »