overloon nieuws

Home » Nieuws » Oorlogsmuseum Komt met een alternatief

Oorlogsmuseum Komt met een alternatief

Gepubliceerd op 16 maart 2020 om 18:35

Zoals jullie inmiddels wel weten, heeft ook het Oorlogsmuseum de deuren moeten sluiten vanwege het Coronavirus, maar -kom op!- dit is toch de 21e eeuw?! Omdat jullie niet naar het museum  toe kunnen komen, betekent dit niet dat het museum niet naar jullie kunnen komen…

Nieuwsgierig? Houd de komende dagen onze Facebookpagina goed in de gaten! We gaan een paar prachtige en opzienbarende verhalen met jullie delen! 

meer info op bron: https://www.facebook.com/oorlogsmuseumoverloon  

lees ook

Steun Oorlogsmuseum Overloon

Op Koningsdag tijdens het NOS journaal kwam  Oorlogsmuseum Overloon voorbij in een item over musea in Nederland en de financiële consequenties door de Corona-crisis. Uiteraard wordt ook ons museum zwaar getroffen als museum zonder subsidies en nu dan ook zonder bezoekers èn inkomsten.Lees meer »

lees ook

Anderhalve meter Oorlogsmuseum

Als de Corona-crisis over is, krijgen bezoekers ruim baan in het Oorlogsmuseum in Overloon. Want dat is van levensbelang voor het voortbestaan van het museum.Het wil daarom het eerste anderhalvemetermuseum van Nederland worden.Lees meer »

lees ook 

Oorlogsmuseum Overloon vanaf 1 juni weer open!

Opgelucht en verheugd meldt Erik van den Dungen, directeur van Oorlogsmuseum in Overloon, dat het museum na een periode van elf weken weer haar deuren mag openen.Op Tweede Pinksterdag zijn de eerste bezoekers weer van harte welkom om het grootste en oudste oorlogsmuseum van West-Europa te bezoeken.Lees meer »

VLOG18 75jaaroorlogsmuseumoverloon

Over een man die de puinhopen van zijn wereld aanschouwde, en er een toekomst in zag #VLOG18 #75jaaroorlogsmuseumoverloon

Vlog #17 Panther 222

Panther 222

Voor elk verhaal dat we kennen, is er ook een verhaal waarvan we de afloop niet weten. In de vlog van deze maand belichten we Panther 222, een tank die deel uitmaakte van de Duitse 107e Panzerbrigade van Kampfgruppe Walther. Deze eenheid wist de bevrijding van onze regio flink te vertragen – maar gelukkig niet te stoppen. Uiteindelijk bleef de tank zwaar beschadigd achter op een steenworp afstand van ons museumpark. Maar wat werd er van de bemanning van dit voertuig? Wat zijn hun verhalen? Met dank aan @jocysselsteyn & @Matthijs Iseger

Vlog #17 Panther 222

Panther 222 Voor elk verhaal dat we kennen, is er ook een verhaal waarvan we de afloop niet weten. In de vlog van deze maand belichten we Panther 222, een tank die deel uitmaakte van de Duitse 107e Panzerbrigade van Kampfgruppe Walther. Deze eenheid wist de bevrijding van onze regio flink te vertragen – maar gelukkig niet te stoppen. Uiteindelijk bleef de tank zwaar beschadigd achter op een steenworp afstand van ons museumpark. Maar wat werd er van de bemanning van dit voertuig? Wat zijn hun verhalen? Met dank aan @jocysselsteyn & @Matthijs Iseger

Posted by Oorlogsmuseum Overloon on Saturday, November 28, 2020

VLOG #16 - Op die fiets!

Fiets + WOII = in ieder geval die ene opmerking, je weet wel. Wij doen daar natuurlijk niet aan ^^. Maar er is echt wel meer te vertellen over het stalen ros!
Spring maar achterop bij ons, achterop de fiets, en leer meer over dit buitengewoon handige vehikel in oorlogstijd.

VLOG #16 Op die fiets!

VLOG #16 - Op die fiets! Fiets + WOII = in ieder geval die ene opmerking, je weet wel. Wij doen daar natuurlijk niet aan ^^. Maar er is echt wel meer te vertellen over het stalen ros! Spring maar achterop bij ons, achterop de fiets, en leer meer over dit buitengewoon handige vehikel in oorlogstijd. #Truppenfahrrad #Oorlogsmuseum #Fietsbrug #Fietsenhoortinhetmuseum

Posted by Oorlogsmuseum Overloon on Friday, October 30, 2020

VLOG #15 Helm op!

Het is een van de meest kenmerkende onderdelen van een uniform: de helm! En je zou het misschien niet verwachten, maar daar valt meer dan genoeg over te vertellen. Mogen we het bewijzen? Check de vlog van deze week!

De tijdelijke tentoonstelling 'De Nederlandse helm van 1916 tot 1992' is nog t/m mei te zien in Oorlogsmuseum Overloon!

Tijd voor een bezoek? Www.oorlogsmuseum.nl

Vlog #15 Helm op

VLOG #15 Helm op! Het is een van de meest kenmerkende onderdelen van een uniform: de helm! En je zou het misschien niet verwachten, maar daar valt meer dan genoeg over te vertellen. Mogen we het bewijzen? Check de vlog van deze week! De tijdelijke tentoonstelling 'De Nederlandse helm van 1916 tot 1992' is nog t/m mei te zien in Oorlogsmuseum Overloon! Tijd voor een bezoek? Www.oorlogsmuseum.nl

Posted by Oorlogsmuseum Overloon on Friday, September 25, 2020

Het is alweer de laatste zaterdag van de maand en dat betekent weer een nieuwe vlog dames en heren! Deze keer een mooie compilatie over de C-47 en onze unieke Horsa Glider. Enjoy folks!

Met dank aan Mister Beam en de Gemeente Renkum voor de animatiebeelden. En veel dank Matthijs Iseger voor de dronebeelden!

Vlog #14 Luchtlandingen C-47 & Horsa glider

Het is alweer de laatste zaterdag van de maand en dat betekent weer een nieuwe vlog dames en heren! Deze keer een mooie compilatie over de C-47 en onze unieke Horsa Glider. Enjoy folks! Met dank aan Mister Beam en de Gemeente Renkum voor de animatiebeelden. En veel dank Matthijs Iseger voor de dronebeelden!

Posted by Oorlogsmuseum Overloon on Saturday, August 29, 2020

Drijvend op de Noordzee, in weer en wind, hoopten de opvarenden van de Yvette dat ze Engeland zouden bereiken. Kwamen ze zonder kleerscheuren aan..? Check Vlog #13! #Engelandvaarders #Yvette #OorlogsmuseumOverloon

Vlog #13 Engelandvaarders

Drijvend op de Noordzee, in weer en wind, hoopten de opvarenden van de Yvette dat ze Engeland zouden bereiken. Kwamen ze zonder kleerscheuren aan..? Check Vlog #13! #Engelandvaarders #Yvette #OorlogsmuseumOverloon

Posted by Oorlogsmuseum Overloon on Friday, July 24, 2020

weer een nieuwe vlog. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden er zowel aan Duitse als aan geallieerde kant vele bombardementen uitgevoerd. We richten nu de aandacht op het eerste onbemande straalvliegtuig ter wereld de V1 - een vliegende bom.. en op de Spitfire en hoe dit jachtvliegtuig moest voorkomen dat de vliegende bommen doel raakten.

Vlog 12 Alarm!

Goedemorgen allemaal! Hoogste tijd voor weer een nieuwe vlog. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden er zowel aan Duitse als aan geallieerde kant vele bombardementen uitgevoerd. We richten nu de aandacht op het eerste onbemande straalvliegtuig ter wereld de V1 - een vliegende bom.. en op de Spitfire en hoe dit jachtvliegtuig moest voorkomen dat de vliegende bommen doel raakten.

Posted by Oorlogsmuseum Overloon on Friday, June 26, 2020

Oh, crab.. eh, crap! Vlog #11 alweer! Wat vliegt de tijd... Deze week halen we weer twee interessante verhalen bovengronds en brengen we onze Sherman Crab en de Conger aan het licht! Een explosieve nieuwe vlog..

Bijzondere verhalen VLOG #11

Oh, crab.. eh, crap! Vlog #11 alweer! Wat vliegt de tijd... Deze week halen we weer twee interessante verhalen bovengronds en brengen we onze Sherman Crab en de Conger aan het licht! Een explosieve nieuwe vlog..

Posted by Oorlogsmuseum Overloon on Friday, May 29, 2020

De Vlog van deze week gaat over een van de opmerkelijkste objecten uit onze collectie. Als je ons museum ooit bezocht hebt zul je het zeker kennen en na het zien van de Vlog zul je het waarschijnlijk niet meer vergeten.

Vlog #10 Onderhuids

De Vlog van deze week gaat over een van de opmerkelijkste objecten uit onze collectie. Als je ons museum ooit bezocht hebt zul je het zeker kennen en na het zien van de Vlog zul je het waarschijnlijk niet meer vergeten.

Posted by Oorlogsmuseum Overloon on Friday, May 22, 2020

Onze Churchilltank, de ‘Jackal’, is een opvallende verschijning in het museum. We hebben het over dat voertuig met die kransen erop. Bob Dare, een van de bemanningsleden, kwam het museum tot aan zijn dood bezoeken om zijn kameraden te gedenken, en hen om vergiffenis te vragen. Waarom? Kom erachter in de vlog van deze week!

Met dank aan: Yak Yak Media & War Department

Bijzonder verhaal over onze Churchill tank

Onze Churchilltank, de ‘Jackal’, is een opvallende verschijning in het museum. We hebben het over dat voertuig met die kransen erop. Bob Dare, een van de bemanningsleden, kwam het museum tot aan zijn dood bezoeken om zijn kameraden te gedenken, en hen om vergiffenis te vragen. Waarom? Kom erachter in de vlog van deze week! Met dank aan: Yak Yak Media & War Department

Posted by Oorlogsmuseum Overloon on Saturday, May 16, 2020

Tot in de late uurtjes is er gisteren nog gewerkt om jullie op deze zaterdagmorgen weer een bijzondere Vlog voor te schotelen.

Deze week alweer Vlog nummer 8 met als titel Shellshock

In boeken kent de oorlog een duidelijke einddatum, maar voor veel betrokkenen geldt deze niet..

Vlog #8 Shellshock

Tot in de late uurtjes is er gisteren nog gewerkt om jullie op deze zaterdagmorgen weer een bijzondere Vlog voor te schotelen. Deze week alweer Vlog nummer 8 met als titel Shellshock In boeken kent de oorlog een duidelijke einddatum, maar voor veel betrokkenen geldt deze niet..

Posted by Oorlogsmuseum Overloon on Saturday, May 9, 2020

De Slag bij Overloon

We vertelden jullie tot nu toe allemaal verhalen over bijzondere objecten, maar hebben we het eigenlijk al over ons museum zelf gehad? Dat verhaal is namelijk ook erg speciaal! Volgend jaar is het 75 jaar geleden dat er in Overloon een museum werd geopend, kort na een allesvernietigende slag die de regio op zijn kop zette.

In het kader van 4 & 5 mei maakten we deze extra lange vlog. Nja, zeg maar 'korte documentaire' over de Slag bij Overloon. Want waarom staat er hier eigenlijk een museum..? Deze vlog zal jullie hopelijk boeien tot de laatste seconde.

 

#veeldankaanyakyakmedia

#vlog7

#bijzondereobjectenenverhalen 

Bijzondere Verhalen Vlog #7 De slag bij Overloon

De Slag bij Overloon We vertelden jullie tot nu toe allemaal verhalen over bijzondere objecten, maar hebben we het eigenlijk al over ons museum zelf gehad? Dat verhaal is namelijk ook erg speciaal! Volgend jaar is het 75 jaar geleden dat er in Overloon een museum werd geopend, kort na een allesvernietigende slag die de regio op zijn kop zette. In het kader van 4 & 5 mei maakten we deze extra lange vlog. Nja, zeg maar 'korte documentaire' over de Slag bij Overloon. Want waarom staat er hier eigenlijk een museum..? Deze vlog zal jullie hopelijk boeien tot de laatste seconde. #veeldankaanyakyakmedia #vlog7 #bijzondereobjectenenverhalen

Posted by Oorlogsmuseum Overloon on Friday, May 1, 2020

ORANJE BOVEN!

Deze week vlog nr.6 door onze eigen Nederlandse leeuw. Veel plezier!

ORANJE BOVEN! Deze week vlog nr.6 door onze eigen Nederlandse leeuw. Veel plezier!

Posted by Oorlogsmuseum Overloon on Friday, April 24, 2020

Wij komen dus naar jullie toe als dat andersom niet kan.. In deze eerste VLOG een wel heel bijzonder verhaal over onze B25-Mitchell (bommenwerper). Een verhaal dat zonder dat we het wisten wel heel erg dicht bij huis komt. Nieuwsgierig..? gauw kijken dan!

Bijzondere verhalen

Wij komen dus naar jullie toe als dat andersom niet kan.. In deze eerste VLOG een wel heel bijzonder verhaal over onze B25-Mitchell (bommenwerper). Een verhaal dat zonder dat we het wisten wel heel erg dicht bij huis komt. Nieuwsgierig..? gauw kijken dan!

Posted by Oorlogsmuseum Overloon on Saturday, March 21, 2020
Leeg Museum

Lieve allemaal, Zoals jullie inmiddels wel weten, hebben ook wij ons museum moeten sluiten vanwege het Coronavirus, maar -kom op!- dit is toch de 21e eeuw?! Omdat jullie niet naar ons toe kunnen komen, betekent dit niet dat wij niet naar jullie kunnen komen… Nieuwsgierig? Houd de komende dagen onze Facebookpagina goed in de gaten! We gaan een paar prachtige en opzienbarende verhalen met jullie delen!

Posted by Oorlogsmuseum Overloon on Monday, March 16, 2020

Het is zaterdagochtend en dat betekent weer tijd voor een VLOG..
Deze week duiken we nog wat verder terug in de tijd en vertellen we je over het eerste type tank in Nederlandse dienst, namelijk de Renault FT.
In deze VLOG komt je erachter hoe deze eerste en ook enige tank Nederland moest beschermen tegen de bezetting.. Veel kijkplezier en blijf gezond!

Bijzondere verhalen

Goedemorgen allemaal! Het is zaterdagochtend en dat betekent weer tijd voor een VLOG.. Deze week duiken we nog wat verder terug in de tijd en vertellen we je over het eerste type tank in Nederlandse dienst, namelijk de Renault FT. In deze VLOG komt je erachter hoe deze eerste en ook enige tank Nederland moest beschermen tegen de bezetting.. Veel kijkplezier en blijf gezond! PRIJSWINNAAR! Kevin Kluijtmans Gefeliciteerd, jij hebt een mooie prijs gewonnen door het goede antwoord in te sturen. Onze Mitchell heeft 104 Victory Markings op de cockpit staan. Elke markering staat voor een (min of meer) succesvolle misie boven vijandeijk gebied. Stuur een mail naar j.kennis@oorlogsmuseum.nl en wij nemen contact met je op.

Posted by Oorlogsmuseum Overloon on Saturday, March 28, 2020

vlog nr. 3 over bijzondere objecten uit ons museum

Hoewel we geen fijn gevoel krijgen bij de gesloten deuren van het museum, valt dit in het niet bij de gesloten deur uit de vlog van deze week. Opnieuw een heel speciaal object, met een even bijzonder als aangrijpend verhaal.

Vandaag: vlog nr. 3 over bijzondere objecten uit ons museum Hoewel we geen fijn gevoel krijgen bij de gesloten deuren van het museum, valt dit in het niet bij de gesloten deur uit de vlog van deze week. Opnieuw een heel speciaal object, met een even bijzonder als aangrijpend verhaal.

Posted by Oorlogsmuseum Overloon on Friday, April 3, 2020

Hello, Overloon War Museum calling! Het is zaterdag en dus weer tijd voor een nieuwe vlog. Deze week aandacht voor een uniek voertuig van een vaak vergeten bevrijder. Ciesz się! (Geniet ervan)

EN DE NOBELPRIJS VOOR LITERATUUR 1925 GAAT ....

... niet naar Adolf Hitler! Het lezen van zijn 'Mein Kampf' is an sich al een hele strijd.

In de nieuwe vlog van Oorlogsmuseum Overloon nemen we je weer even mee in een stil museum ... en praten we je bij over een sinister boek achter tralies. Nietszeggend - maar tegelijk allesvernietigend!

EN DE NOBELPRIJS VOOR LITERATUUR 1925 GAAT .... ... niet naar Adolf Hitler! Het lezen van zijn 'Mein Kampf' is an sich al een hele strijd. In de nieuwe vlog van Oorlogsmuseum Overloon nemen we je weer even mee in een stil museum ... en praten we je bij over een sinister boek achter tralies. Nietszeggend - maar tegelijk allesvernietigend!

Posted by Oorlogsmuseum Overloon on Friday, April 17, 2020

Oorlogsmuseum vanaf  maandag 16 maart tot nader order gesloten

De veiligheid van de bezoekers en medewerkers van ons museum staat voorop. Naar aanleiding van de laatste adviezen van onze veiligheidsregio en het RIVM hebben wij besloten om Oorlogsmuseum Overloon per 16 maart tot een nader te bepalen moment te sluiten voor publiek.Dit betekent ook dat er niet gefietst kan worden over onze fietsbrug tot nader order.

Wij nemen in elk geval contact op met alle groepen die een programma hebben gereserveerd in de periode van 16 tot en met 31 maart.

Mocht er iets wijzigen aan deze situatie dan zullen we dat laten weten via onze website en onze social media kanalen.

Militracks 2020

Met nog 9 weken te gaan tot Militracks op 16-17 mei, en met de voorbereidingen goed op schema, hebben we besloten om de beslissing over het al dan niet laten dóórgaan van Militracks 2020 tot half april uit te stellen.

Hoe dat besluit ook uitvalt, we zullen dat in alle duidelijkheid naar buiten brengen via onze Facebook kanalen en op onze museum- en Militracks website. Maar met de situatie zoals die nu is, maken we die keuze dus half april.

Er kan een hoop gebeuren in de tussentijd. Iedereen veel wijsheid gewenst. En volhouden.

We hopen jullie natuurlijk snel weer te mogen begroeten in ons museum!

De fietsbrug door het museum is vanaf 14 maart volledig gesloten, in verband met het coronavirus 

meer info op bron: https://www.oorlogsmuseum.nl/nl/https://www.facebook.com/oorlogsmuseumoverloon  www.militracks.nl    www.facebook.com/Militracks 

 


«   »