overloon nieuws

Home » Nieuws » Club Goud vrolijkt Brabantse ouderen op met Contactloze Buitenoptredens

Club Goud vrolijkt Brabantse ouderen op met Contactloze Buitenoptredens

Gepubliceerd op 24 maart 2020 om 20:00

Overloon - dinsdagmiddag 24 maart organiseerden Club Goud een contactloze concert bij Zorgcentrum Hof van Loon in Overloon een ‘contactloos’ concert gegeven voor de bewoners.zij mogen over het algemeen geen bezoek meer ontvangen in verband met de kans op besmetting met het coronavirus. 

van Verschillende kamers en de gemeenschappelijke ruimte van Hof van Loon kijken ze uit op de binnentuin. Achter de ramen verschijnen ouderen, en ze komen steeds dichter bij het glas zitten.Op de binnentuin namelijk ook een microfoon en een grote speaker klaargezet voor Het optreden van Pruuf Mar het was een groot succes.Er werden veel liedjes aangevraagd door de bewoners, maar ook door het personeel van het Hof van Loon.Partycentrum Bos en Roelanzia trakteerde daarnaast op vlaai.

Tour door Brabant

Vanaf donderdag 19 maart, zetten de artiesten Richard en Henk zich belangeloos in om ouderen in Den Bosch een muzikaal hart onder de riem te steken. In de dagen daarna gaan de Contactloze Buitenconcerten verder in Eindhoven, Nuenen, Breda en Overloon. Gewapend met gitaren, slingers en speakers trekt de concerttour door Brabant. Club Goud en organisatie-partner FutureTalentFactory hopen de komende dagen nog nieuwe locaties toe te voegen om ook ouderen in de rest van het land een opsteker te bezorgen.

Het was een zeer geslaagde middag.Het optreden van Pruuf Mar was een groot succes. Er werden veel liedjes aangevraagd door de bewoners, maar ook door het personeel van het Hof van Loon.Partycentrum Bos en Roelanzia trakteerde daarnaast op vlaai.

 

Hopelijk hebben we de bewoners en het personeel een hart onder de riem kunnen steken. Dit alles dankzij #Club Goud.

Blije gezichten achter de ramen

Club Goud organiseerde de eerste concerten in Boxmeer en Nijmegen na een spontane oproep op Facebook. “Sinds kort mogen er op heel veel plaatsen helemaal geen bezoekers meer op woonzorglocaties voor ouderen komen en zijn heel veel activiteiten voor hen afgelast”, vertelt initiatiefnemer Moniek van Daal, die zich met haar organisatie Club Goud inzet om ouderen binnen de maatschappij te houden. “Iedereen moet zoveel mogelijk op zijn eigen afdeling blijven. Daarom is het juist nu extra leuk om mensen te kunnen verrassen met een mooi optreden in hun tuin dat ze van achter het raam kunnen bekijken. Het is hartverwarmend om al die blije gezichten te zien!”

Swingen op klassiekers

Wat de ouderen precies kunnen verwachten? Bij de eerste concerten werd er vanaf de balkons flink meegezwaaid met gouwe ouwe als ‘Que Sera Sera’ en waren er kleine rolstoeldansjes op ‘Heb je even voor mij’. En natuurlijk gingen de handjes ook omhoog bij de klassieker ‘Brabant’ van Guus Meeuwis.

Woonzorglocaties die interesse hebben in een optreden en artiesten die graag een Contactloos Buitenconcert willen spelen kunnen zich melden bij Club Goud via www.clubgoud.com. Wil je zelf aan de slag met een buitenconcert? Club Goud stuurt je met liefde zijn draaiboek toe, stuur een mail naar hallo@clubgoud.com en binnen no time regel jij zelf zo'n geweldige middag voor ouderen!

Ook nog een tuin concert voor bewoners en personeel van hof van loon. Wat worden we verwend vandaag. 

Ook nog een tuin concert voor bewoners en personeel van hof van loon. Wat worden we verwend vandaag. 😘

Posted by Anneke Martens on Tuesday, March 24, 2020

«   »