overloon nieuws

Home » Nieuws » ZooParc Overloon heeft dit voorjaar al elf jonge dieren mogen verwelkomen

ZooParc Overloon heeft dit voorjaar al elf jonge dieren mogen verwelkomen

Gepubliceerd op 7 april 2020 om 16:36

Overloon, 7 april 2020 – In Zooparc hebben ze gemerkt dat de lente is begonnen. In de dierentuin in Overloon werden de afgelopen weken maar liefst 11 jonge dieren geboren: drie ringstaartmaki’s, één Brazzameerkat, vijf pinguïns en twee kangoeroes.  

Bij de ringstaartmaki’s zijn er drie kleintjes bij. Op 21 maart kwam de eerste ter wereld bij moeder Mira. Zondag 29 maart werd Becca moeder van een tweeling. Van alle drie de jongen is Bert de vader.Het zijn de eerste geboortes in het Madagaskar-gebied dat vorig jaar in de dierentuin werd geopend. Het Afrikaanse eiland Madagaskar is de enige plek ter wereld waar ringstaartmaki’s voorkomen. De bossen waarin ze leven worden echter gekapt en ook wordt er op hen gejaagd voor hun vlees. Ze zijn daardoor een bedreigde diersoort.  

Bijzondere ontwikkeling

Bij de Brazzameerkatten is ook uitbreiding geweest. Nadat de dierentuin in februari al een jong mocht verwelkomen, beviel moeder Jack op 17 maart van een kleintje. 

Een bijzondere ontwikkeling, vertelt Steven van den Heuvel, hoofd dierenverzorging bij ZooParc. “Het is slechts de derde geboorte in twintig jaar tijd in een dierentuin in Nederland. Daar zijn we echt heel trots op.” De groep bestaat met de twee jongen van dit jaar nu uit zeven dieren. 

Crèche 

In het expeditie-gebied Outback staken er in maart twee nieuwe kangoeroes hun kop voor het eerst boven de buidel en op Boulders Beach hebben zich maar liefst vijf jonge pinguïns gemeld bij de crèche, waar de jonge diertjes leren zelf te eten. Zij kwamen tussen januari en half maart uit het ei.bron: foto's ZooParc 

Afgelopen week zijn er veel jonge ringstaartmaki's geboren in ZooParc Overloon 

Jonge ringstaartmaki's in ZooParc Overloon

Afgelopen week zijn er veel jonge ringstaartmaki's geboren in ZooParc Overloon https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/422913_zooparc-overloon-heeft-dit-voorjaar-al-elf-jonge-dieren-mogen-verwelkomen

Posted by Overloon nieuws on Tuesday, April 7, 2020

«   »