overloon nieuws

Home » Nieuws » Oorlogsmuseum Overloon hoopt op noodkrediet: 'Anders gaat het licht uit'

Oorlogsmuseum Overloon hoopt op noodkrediet: 'Anders gaat het licht uit'

Gepubliceerd op 9 april 2020 om 18:38

OVERLOON - "Je moet nu alle zeilen bijzetten om deze periode te overleven." Directeur Erik van den Dungen is duidelijk over de gevolgen van de coronacrisis voor het Oorlogsmuseum in Overloon. Dat heeft het, net zoals veel andere musea, financieel lastig nu er geen bezoekers meer mogen komen.

GESCHREVEN DOOR

Peter de Bekker

"In de opmaat naar 4 en 5 mei zouden we normaal gesproken, net zoals bijvoorbeeld Kamp Vught, een heel drukke maand hebben", vertelt de directeur. "Daarvan kun je als museum een aantal maanden vooruit. Dat valt nu weg, maar dat niet alleen: al je bezoek valt weg. Dit betekent dat je, als een particuliere instelling zoals wij, nul inkomsten hebt. En nul inkomsten terwijl je kosten doorlopen, dat is lastig."

Precair
Uit een enquête van de Museumvereniging blijkt dreigt een vijfde van de Nederlandse musea volgende maand al in de problemen raakt als er niet extra financiële steun van de overheid komt. Voor een kwart van de musea zou voor het eind van dit jaar zelfs een faillissement dreigen.

Van den Dungen noemt ook de situatie bij het Oorlogsmuseum onzeker. "Het hoogseizoen heb je altijd nodig om de kassa te kunnen vullen voor het laagseizoen ", legt de directeur uit. "Zodat je geld hebt om ook in de winter je personeel te kunnen betalen. Dit is dus inderdaad een zorgelijke situatie. We moeten op korte termijn deelnemen aan alle regelingen die er zijn. Maar het probleem is dat je daarmee geen geld ophaalt voor het laagseizoen." Daarom wil het Oorlogsmuseum proberen een noodkrediet te krijgen. "Om in ieder geval dit laagseizoen te kunnen overbruggen. Want anders gaat het licht uit."

Kleine club lees  meer op bron:https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3185747/Oorlogsmuseum-Overloon-hoopt-op-noodkrediet-Anders-gaat-het-licht-uit

lees ook Oorlogsmuseum Overloon wil de eerste anderhalvemetermuseum van Nederland worden

Als de Corona-crisis over is, krijgen bezoekers ruim baan in het Oorlogsmuseum in Overloon. Want dat is van levensbelang voor het voortbestaan van het museum.Het wil daarom het eerste anderhalvemetermuseum van Nederland worden.lees verder op https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/424409_anderhalve-meter-oorlogsmuseum


«   »