overloon nieuws

Home » Nieuws » Anderhalve meter Oorlogsmuseum

Anderhalve meter Oorlogsmuseum

Gepubliceerd op 10 april 2020 om 16:31

Als de Corona-crisis over is, krijgen bezoekers ruim baan in het Oorlogsmuseum in Overloon. Want dat is van levensbelang voor het voortbestaan van het museum.Het wil daarom het eerste anderhalvemetermuseum van Nederland worden.

Elke dag dat het museum langer dicht is, wordt de bodem onder het museum dieper. Het wil dus zo snel mogelijk weer open en doet daar alles aan.

Premier Rutte sondeerde eerder deze week de “anderhalve-meter economie”. Het museum verwacht dat de zogenaamde intelligente lock-down nog lang kan duren. Maar óók dat de heropening daarna van winkels, musea enz. in kleine stapjes gaat gebeuren. Daaraan zullen strenge voorwaarden gekoppeld zijn.

RuimbaaninOorlogsmuseumOverloonfotoJacquesHendrix-1.jpg

foto © Jacques Hendrikx

Het museum wil daarom zo snel mogelijk corona-proof worden, afgestemd op de anderhalve meter van Rutte.Het museum heeft vandaag een AMT ingesteld, een Anderhalve Meter Team. Dat moet onderzoeken hoe voldoende ruimte gemaakt kan worden voor veilig bezoek, veilig inhalen en voor éénrichtings-wandelverkeer voor bezoekers.

Gelukkig voor het museum is de fietsbrug al drie meter breed. Wat het museum betreft zou die dus vandaag al open mogen. Maar voorlopig houdt het museum rekening met een sluiting die nog tot 1 juni duurt.

lees ook fietsbrug Oorlogsmuseum in gebruik genomen

Op donderdag 26 maart wordt de nieuwe fietsbrug van het Oorlogsmuseum in Overloon officieel geopend. Daarnaast krijgt ook de presentatie van de nieuwe themafietsroute Aan de andere kant een officieel tintje.Een fietsroute door het oorlogsverleden van het Land van Cuijk die het Oorlogsmuseum Overloon verbindt met Britse en Duitse militaire begraafplaatsen in de Vanaf 26 september is de fietsbrug door het Oorlogsmuseum geopend.Vanaf dat moment kunt u met uw fiets, tijdens de openingstijden van het museum, over een lengte van 90 meter door de grote museumhal fietsen, op een hoogte van drie meter. Vanaf de brug heb je een geweldig uitzicht op de enorme Tweede Wereldoorlog collectie, die uit meer dan honderd militaire voer- tuigen en kanonnen bestaat.Liberationroute (35 km) lees verder op https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/358570_fietsbrug-oorlogsmuseum-in-gebruik-genomen


«   »