overloon nieuws

Home » Nieuws » Programma Dodenherdenking 4 mei aangepast door coronacrisis

Programma Dodenherdenking 4 mei aangepast door coronacrisis

Gepubliceerd op 14 april 2020 om 17:59

Tot zeker 1 juni 2020 gelden er in Nederland coronamaatregelen voor evenementen. Deze maatregelen hebben veel invloed op allerlei aspecten van de maatschappij, ook op vieringen en herdenkingen. Daardoor gaan ook Dodenherdenking op 4 mei en Bevrijdingsdag op 5 mei 2020 er anders uitzien dan u gewend bent. 

Alles afgelast

Geen van de activiteiten die gepland zijn rondom 4 en 5 mei kunnen dit jaar doorgaan. Alleen de Nationale Herdenking op de Dam gaat vooralsnog in aangepaste vorm door. Er mag geen publiek bij zijn, maar de koning is er wel en hij zal ook spreken. Dat de koning spreekt is uniek, want zoiets is nog nooit gebeurd in Nederland.

Over de herdenking in de gemeente Boxmeer is het gemeentebestuur nog in gesprek met de lokale organisaties hoe hieraan, zonder regels te overtreden, op gepaste wijze aandacht te schenken. “We willen mogelijk maken dat de samenleving ondanks de buitengewoon moeilijke omstandigheden op een waardige manier en in onderlinge verbondenheid kan herdenken en stil kan staan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, dit jaar 75 jaar geleden”, aldus burgemeester Karel van Soest.

Over de wijze waarop zullen wij u tijdig via de media van de gemeente Boxmeer informeren.

Lees ook Help Stichting Herdenking Slag om Overloon met het creëren van een onvergetelijke dodenherdenking!

Wegens overheidsmaatregelen zijn wij als Stichting Herdenking Slag om Overloon niet in staat een dodenherdenking te organiseren op de manier zoals jullie dat van ons gewend zijn.

Lees meer »


«   »