overloon nieuws

Home » Nieuws » Winkeldieven opgepakt, maar in Overloon ‘is de rek eruit’ als het over het azc gaat

Winkeldieven opgepakt, maar in Overloon ‘is de rek eruit’ als het over het azc gaat

Gepubliceerd op 17 april 2020 om 16:48

Winkeldiefstallen en de bijbehorende overlast, daar worden de mannen (21, 23, 25 en 26 jaar) verantwoordelijk voor gehouden. De vier wonen op het asielzoekerscentrum. Waar de diefstallen zijn gepleegd en hoeveel dat er waren, is niet bekend gemaakt.

Het gebeurt wel eens, dat er iets gestolen wordt en dat is altijd vervelend’’, zegt directeur Jan Verbeeten van supermarkt Plus Verbeeten in Overloon. Maar van een golf van opluchting onder winkeliers in Overloon heeft hij nog niets gemerkt, zegt hij. ,,Ik wil het zeker niet kleiner maken dan het is. Maar je ontkomt er ook niet aan, als supermarkt.’’

Klaar mee’

Voor de VVD in Boxmeer is de aanhouding aanleiding om opnieuw te pleiten voor sluiting van het azc over twee jaar. Dan verloopt een termijn. ,,Ik dacht: houdt het dan nooit op? Fijn dat er nu mensen zijn opgepakt hoor, maar onze insteek blijft dat het azc over twee jaar moet sluiten. De mensen in Overloon zijn er helemaal klaar mee. Ze voelen zich niet veilig’’, zegt Judith Logtens.

Erik van den Dungen herkent dat gevoelen onder de inwoners wel. Hij is voorzitter van de dorpsraad. Begrip voor vluchtelingen is er wel, zegt hij. Maar niet voor jonge criminelen, ongeacht hun afkomst. ,,Ik ben zonder meer voorstander van tolerantie, en ook absoluut voor nuance, maar ik geloof ook dat de rek er bij de Overloonse inwoners wel een beetje uit is”, zegt hij.

Angel

De gemeente Boxmeer nam eerder al maatregelen tegen overlastgevende asielzoekers.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/winkeldieven-opgepakt-maar-in-overloon-is-de-rek-eruit-als-het-over-het-azc-gaat~a2281bd4/

Lees ook 'Sluit AZC Overloon en laat de rust terugkeren in deze mooie omgeving'

Stel je komt vanuit het buitenland naar het veilige en prettige Nederland, dat zo goed is om jou op te vangen. Je besluit dat land onveiliger te maken door zakkenrollerij, winkeldiefstal of zelfs mishandeling. Het is bijna niet voor te stellen wat voor kronkel je dan in je kop moet hebben. Toch zijn er groepen asielzoekers die als bedankje voor onze gastvrijheid onze wijken en buurten terroriseren.

VVD Boxmeer heeft nu al ruim twee jaar aandacht gevraagd om te komen met oplossingen voor het probleem van overlastgevende asielzoekers. Tijdens de algemene beschouwingen, raadsvergaderingen, vragenuurtjes en in gesprekken met de direct betrokkenen zijn er vragen gesteld, oplossingen aangedragen. Al die tijd wordt het probleem en het standpunt van de VVD gebagatelliseerd, het zouden slechts incidenten zijn. Het is ondertussen duidelijk dat het een écht probleem is! Natuurlijk is ook onze eerste reflex: wegwezen! Het liefst knikkeren we deze individuen er ogenblikkelijk uit. Het is extreem frustrerend dat uitzetting vaak niet lukt, omdat het land van herkomst weigert de eigen onderdanen terug te nemen. Toch geven we niet op.
Maar tot die tijd zitten we ermee. En moeten we er iets mee.

Zwaarbeveiligd asielzoekerscentrum
Een asielzoekerscentrum met extra begeleiding werkt schijnbaar niet.lees meer op bron:https://www.kliknieuws.nl/regio/maasdriehoek/ingezonden/164849/-sluit-azc-overloon-en-laat-rust-terugkeren-in-de-omgeving-ingezonden-


«   »