overloon nieuws

Home » Nieuws » Weekoverzicht

Weekoverzicht

Gepubliceerd op 19 april 2020 om 12:10

Er gebeurt altijd wel wat in onze dorp overloon of omgeving.hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week.

Samen staan we Sterker

19 apr. 2020

De berichten over het Coronavirus volgen elkaar in hoog tempo op. Het zijn onzekere tijden, waarin we niet weten wat ons te wachten staat.Dat we samen sterker zijn, staat voorop. Juist in tijden zoals deze. Samen zetten we de schouders eronder voor onze regio. En verandering kan ook leiden tot nieuwe kansen en innovaties.

Lees meer »

Winkeldieven opgepakt, maar in Overloon ‘is de rek eruit’ als het over het azc gaat

17 apr. 2020

Winkeldiefstallen en de bijbehorende overlast, daar worden de mannen (21, 23, 25 en 26 jaar) verantwoordelijk voor gehouden. De vier wonen op het asielzoekerscentrum. Waar de diefstallen zijn gepleegd en hoeveel dat er waren, is niet bekend gemaakt.

Lees meer »

 

Alternatieve Koningsdag

17 apr. 2020

Op 23 maart kondigde het kabinet nieuwe maatregelen aan, in verband met Covid-19 (Coronavirus). Eén van deze maatregelen is het opschorten van alle activiteiten, ongeacht het aantal bezoekers.De evenementen die wij als Stichting Oranjefeesten Overloon gepland hebben, komen hierdoor te vervallen.

Lees meer »

 

Oproep speel met zijn allen het Taptoe-signaal op 4 mei

17 apr. 2020

Het Taptoe-signaal is de muziek, gespeeld door trompet of hoorn, die de twee minuten stilte inluidt bij de dodenherdenking. Het commando 'Tap toe!' ('Sluit de biertap!') werd vroeger in kazernes gebruikt om duidelijk te maken dat de dag voorbij was en wordt vermoedelijk al sinds begin 17de eeuw geblazen. 

Lees meer »

 

Koeien op aardappelrantsoen door coronacrisis

17 apr. 2020

Melkveehouder kreeg deze week 35 ton fritesaardappelen voor zijn koeien. Door de coronacrisis gaan de aardappelen niet naar de fritesverwerker, maar dienen ze als veevoer.

Lees meer »

 

evenementenorganisaties eikenprocessierups

15 apr. 2020

Momenteel vragen veel evenementenorganisaties zich af of hun evenement door kan gaan i.v.m. het Corona virus. Mocht het evenement doorgaan na 1 juni, dan is het belangrijk dat de organisaties zich ook richten op de eikenprocessierups

Lees meer »

 

ZooParc Overloon heeft het zwaar door coronacrisis: ‘Dit moet geen maanden duren’

15 apr. 2020

OVERLOON - ZooParc Overloon heeft het financieel zwaar. De dierentuin is al sinds 14 maart gesloten en loopt alle inkomsten mis. Tegelijkertijd eten de dieren er niet minder om. Deze crisis moet dan ook geen maanden gaan duren.

Lees meer »

 

Programma Dodenherdenking 4 mei aangepast door coronacrisis

14 apr. 2020

Tot zeker 1 juni 2020 gelden er in Nederland coronamaatregelen voor evenementen. Deze maatregelen hebben veel invloed op allerlei aspecten van de maatschappij, ook op vieringen en herdenkingen. Daardoor gaan ook Dodenherdenking op 4 mei en Bevrijdingsdag op 5 mei 2020 er anders uitzien dan u gewend bent. 

Lees meer »

 

vier mannen aangehouden voor winkeldiefstal

14 apr. 2020

Overloon-De politie heeft vier mannen aangehouden in verband met meerdere winkeldiefstallen. 

Lees meer »

 

Overtreding van noodverordening leidt tot strafblad

13 apr. 2020

Corona-handhavers/Politie  waarschuwen: ‘Als je een boete krijgt, heb je ineens een strafblad’

Lees meer »

 

Oproep: Schijt aan de Grens helpt mee!

13 apr. 2020

Beste vrienden van Schijt aan de Grens,Schijt aan de Grens wil niet alleen creativiteit, kunst en cultuur tijdens de festivals tonen maar juist nu in de corona periode ervoor zorgen dat mensen met elkaar verbonden worden en helpen waar nodig is.

Lees meer »

 

afrit A73 Vierlingsbeek/ Overloon dicht vanwege werkzaamheden

13 apr. 2020

Er zijn in de week van 20 april zijn er maaiwerkzaamheden op de A73 richting Venlo/Nijmegen.

Lees meer »

 

WijkLeerbedrijf Boxmeer aan de slag met nieuwe doelstellingen

16 apr. 2020

Het College van B&W heeft ingestemd met het verstrekken van een subsidie voor de doorontwikkeling van het WijkLeerbedrijf.

Lees meer »

 

Mensen ik heb hulp nodig en daarom zoek ik jou!

16 apr. 2020

De ene ondernemer bevriest, de andere onderneemt actie.Welke keuze maak jij?

Lees meer »


«   »