overloon nieuws

Home » Nieuws » Bewoners Derpshei en Gildetrom verrast met draaiorgelconcert

Bewoners Derpshei en Gildetrom verrast met draaiorgelconcert

Gepubliceerd op 2 mei 2020 om 09:53

overloon

De bewoners van Derpshei en Gildetrom in Overloon werden op vrijdag 1 mei getrakteerd op een bijzonder concert. Een draaiorgelspeler bracht er namelijk een concert. Door de coronamaatregelen is er geen bezoek meer mogelijk en zijn zowat alle activiteiten afgelast. Maar het buitenconcert kon gelukkig wel nog.

Schijt aan de grens hebben de mensen aan de Derpshei en Gildetrom in Overloon een verrassing bezorgd. Ger Holtermans heeft met zijn orgel ’t Klötje verschillende kleine concertjes verzorgd. Vele blije gezichten en hartverwarmende reacties. Daar doen we het voor! Samen komen we door deze tijd!

Heeft u ook een wens, laat het Schijt aan de Grens weten.info@schijtaandegrens.nl meer informatie, op: http://www.schijtaandegrens.nl/.https://www.facebook.com/Schijt-aan-de-grens

De orgelman!

Vandaag hebben we de mensen aan de Derpshei en Gildetrom in Overloon een verrassing bezorgd. Ger Holtermans heeft met zijn orgel ’t Klötje verschillende kleine concertjes verzorgd. Vele blije gezichten en hartverwarmende reacties. Daar doen we het voor! Heeft u ook een wens, laat het ons weten. Wij doen ons best voor u.

Posted by Schijt aan de grens on Friday, May 1, 2020

Schijt aan de Grens helpt mee, draag jij ook een steentje bij?

Schijt aan de Grens wil niet alleen creativiteit, kunst en cultuur tijdens de festivals tonen maar juist nu in de coronaperiode ervoor zorgen dat mensen met elkaar verbonden worden en helpen daar waar nodig is.Momenteel wordt er veel aandacht gegeven aan de bewoners van verzorgingstehuizen om de dagen kleurrijker, leuker en gezelliger te maken. Maar dat geldt niet voor een grote groep mensen die thuis wonen, vaak alleen en afhankelijk van de thuiszorg en/of de mantelzorger (als die aanwezig is). De aangeboden zorg is nu ook anders ingericht en beperkter geworden. De mantelzorger doet wat hij/zij kan, en als er geen mantelzorger is dan betekent het voor deze groep mensen vaak het leiden van een geïsoleerd bestaan.  

Voor  die “vergeten groep” mensen die leven in de regio Venray (Venray en de kerkdorpen) en regio Boxmeer (als voorbeeld: Overloon, Maashees, Holthees, Vierlingsbeek) wil Schijt aan de Grens een steentje bijdragen. In praktische zin, in creativiteit, in gezelligheid, kortom in aandacht en hulp.

Er is een koppeling van vraag en aanbod. Het aanbod is wat iemand als activiteit wil aanbieden naar aanleiding van de oproep. Dit kunnen zijn activiteiten in de vorm van praktische hulp, zoals boodschappen doen, de ramen lappen, de tuin onderhouden, of een praatje aan het raam. Maar ook in creatieve zin: muziek maken, zingen, een voorstelling geven, tekeningen maken. Alle activiteiten worden door de aanbieders belangeloos uitgevoerd. De vraag komt vanuit de Zorggroep Noord-Limburg en Noord-Brabant. Wijkmanagers brengen in kaart waar behoefte aan is, en leggen dat neer bij de coördinator van Schijt aan de Grens. Deze coördinator zorgt ervoor dat verbindingen tot stand komen.

Schijt aan de Grens probeert zoveel mogelijk  mensen hierbij te betrekken. Want wat is er mooier dan in deze bizarre periode iets moois voor elkaar te betekenen? Draag jij een steentje bij aan een “vergeten” groep mensen in jouw omgeving?

Meld je aan bij info@schijtaandegrens.nl  of via 06-21974611 en geef aan welke activiteiten je aanbiedt. 

Des te groter het aanbod, des te meer te bieden, des te meer blije mensen!Wellicht ten overvloede: alle activiteiten worden volgens de maatregelen van het RIVM uitgevoerd.


«   »