overloon nieuws

Home » Nieuws » Toon en Lies zijn 50 jaar getrouwd, maar kunnen het niet samen vieren: ‘Grootste wens is gezond blijven’

Toon en Lies zijn 50 jaar getrouwd, maar kunnen het niet samen vieren: ‘Grootste wens is gezond blijven’

Gepubliceerd op 3 mei 2020 om 15:32

OVERLOON/ STEVENSBEEK - Toon en Lies Coopmans warren op 1 mei  vijftig jaar getrouwd. Ze voelen zich meer dan ooit verbonden met elkaar, maar leven door corona ook gescheiden. Een mijlpaal met een grijs randje.

door Dennis Greijn 01-05-20.Het had een extra feestelijke dag moeten worden, deze vrijdag 1 mei. De dag dat Toon (86) en Lies Coopmans (87) vijftig jaar geleden in het huwelijksbootje stapten. De dag - hun dag - dat ze een halve eeuw geleden eeuwige trouw aan elkaar beloofden, in voor- en tegenspoed. 

Herseninfarct

Maar toen was daar twee maanden geleden ineens corona. Toon, die in 2014 een herseninfarct kreeg, woont in Hof van Loon, het zorgcentrum van Pantein in Overloon. Lies woont elders in het dorp, ‘op een kwartiertje lopen’, in een seniorenwoning.Samen zijn, elkaar even fijn vasthouden, haar man bezoeken in het voor de buitenwereld hermetisch afgesloten zorgcentrum, mag voorlopig niet vanwege risico op besmetting. Ook geen uitgebreid feestelijk etentje vandaag, zoals voor corona al gereserveerd was, in de Heksenboom in Sint Anthonis. Met dochter Marijke (43), haar man Manuel (48) en de twee kleinzoons Daniël van 8 en Julian van 6, de twee ‘boeffies’ van opa en oma.

Dikke zoen

Natuurlijk had Lies haar Toon juist vandaag op hun trouwdag even goed willen vastpakken, voor een stevige knuffel en een dikke zoen. ,,Maar dat is helaas nu even niet anders. Mijn grootste wens is dat we allebei gezond blijven, dat is nu het belangrijkste. Dan ben ik al een heel gelukkig mens. Als een van ons corona krijgt, is het einde verhaal. Vanwege onze leeftijden zijn we extra kwetsbaar. Dat corona is een gemeen virus, hoor.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/toon-en-lies-zijn-50-jaar-getrouwd-maar-kunnen-het-niet-samen-vieren-grootste-wens-is-gezond-blijven~aa4c1acb/


«   »