overloon nieuws

Home » Nieuws » Aan alle helden in de zorg

Aan alle helden in de zorg

Gepubliceerd op 12 mei 2020 om 19:04

Vandaag is het de Dag van de Zorg en wil ik jullie bedanken voor de enorme prestaties die jullie tot nu toe verricht hebben om het welzijn en de gezondheid van onze inwoners te beschermen. 

Alle ogen van de gemeenschap waren en zijn met de grootste bewondering gericht op het harde werk dat jullie geleverd hebben en nóg leveren, om ons allen te beschermen tegen de gevolgen van het coronavirus.

Het is werkelijk aangrijpend hoe de ouderen in onze gemeente, zoals de bewoners van de verpleeghuizen, afgezonderd zijn van hun familie en naasten. Hoe zij onze maatschappij opgebouwd hebben, om er nu zelf zo ver vanaf te staan. Een afstand die overal in de zorg gevoeld wordt en zeker ook in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking om uitleg en inlevingsvermogen op maat vraagt. De vindingrijkheid van alle (zorg-)medewerkers en vrijwilligers om mensen te verbinden, te vermaken en te verzorgen, is hartverwarmend en van onschatbare waarde in deze ongekende tijd.

In de thuiszorg hebben jullie de zorgvragers gerust kunnen stellen, wat in deze onzekere tijd met weinig tot geen sociale contacten ontzettend belangrijk is. De impact van het coronavirus is bijzonder groot op onze kwetsbare inwoners. Het is dan ook een grote uitdaging en verantwoordelijkheid om deze zorg te verlenen met dezelfde warmte en aandacht voor het individu. Mijn complimenten en waardering voor de wijze waarop jullie dit volbrengen.

Door de krachten vanuit verschillende disciplines te bundelen, trotseren jullie in de ziekenhuizen de enorme druk die op jullie afkomt en afgekomen is. Met optimisme en doorzettingsvermogen hebben jullie zo een groot verschil gemaakt voor onze inwoners die met het virus in aanraking gekomen zijn, hun familie en naasten.

Jullie zorg, in elke vorm, inspireert onze gemeenschap om er alles aan te doen om de verspreiding te voorkomen. En dat is een gedeelde verantwoordelijkheid, waar jullie naast jullie professionele leven óók nog eens aan bijdragen, als inwoner van onze gemeente of regio. Hoewel we ons nu in een fase van versoepelde maatregelen bevinden, wil ik jullie er via deze brief van verzekeren dat de gemeente Boxmeer de alertheid en gedeelde verantwoordelijkheid onder haar inwoners zal blijven benadrukken, om te zorgen dat positieve ontwikkelingen zich niet keren.

Met hartelijke groet,

Karel van Soest
Burgemeester gemeente Boxmeer

bron:https://www.facebook.com/GemeenteBoxmeer

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, bril

 


«   »