overloon nieuws

Home » Nieuws » VluchtelingenWerk Time4you vlogs en journaals van kinderen op een AZC

VluchtelingenWerk Time4you vlogs en journaals van kinderen op een AZC

Gepubliceerd op 12 mei 2020 om 16:46

VluchtelingenWerk maakt journaals en vlogs voor vluchtelingkinderen Oranjefonds steunt initiatief om betrokken te blijven bij kinderen in azc's.

VluchtelingenWerk Nederland maakt in deze Corona-tijd wekelijkse journaals en vlogs voor vluchtelingkinderen van 8-17 jaar in azc's. De wekelijkse Time4You bijeenkomsten van dit project van VluchtelingenWerk  op azc's kunnen in verband met de Corona- maatregelen niet meer georganiseerd worden. Juist in deze crisistijd vindt VluchtelingenWerk  het belangrijk de kinderen te blijven informeren en natuurlijk ook om vragen en signalen vanuit kinderen op te vangen. Dankzij een gift van het Oranjefonds van 20.000 euro kunnen deze journaals en vlogs gerealiseerd worden.

 

Mooiste tekeningen opsturen

Elke maandag klokslag 16.00 uur staat het Time4You Journaal klaar voor kinderen van 8-12 jaar op www.time4youjournaal.nl. Elk Time4You Journaal kent een vaste structuur, waarbij het thema van die week centraal staat. Onderdelen die aan bod komen: ontvangen vragen van de kinderen, een energizer om even los te komen, de behandeling van een thema en een workshop van Tekenen voor Kinderen waarbij de kinderen uitgenodigd worden mee te tekenen. Tot slot verschijnt hetTime4You Journaal teleoonnummer in beeld waar de kijkers vragen kunnen stellen en waar ze een foto van hun mooiste tekening naartoe kunnen sturen. Onderaan de video verschijnen linkjes naar organisaties waar de kinderen meer informatie kunnen vinden over het behandelde thema. Elke vrijdag om 16.00 uur staat de Time4You Vlog voor jongeren van 13-17 jaar klaar op www.time4youvlog.nl. De 3 vloggers Sasya, Saida en Alendi vertellen elk vanuit hun eigen leven hoe zij omgaan met Corona. De 3 filmpjes laten elke week zien wat fake news is, geven informatie en een challenge. 
Tot in ieder geval 1 juni a.s. verschijnt van beide elke maandag en vrijdag een nieuwe aflevering.

 

Over VluchtelingenWerk Nederland

Met 13.500 vrijwilligers en vele samenwerkingspartners staat VluchtelingenWerk Nederland midden in de maatschappij om vluchtelingen te blijven steunen bij de opbouw van een nieuw bestaan. VluchtelingenWerk is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor bescherming van mensen die huis en haard moesten verlaten vanwege oorlog, politiek geweld, hun seksuele geaardheid, afkomst of religie. VluchtelingenWerk begeleidt hen vanaf het moment van binnenkomst tot en met hun integratie in de Nederlandse samenleving. 

 

Over het Oranjefonds

Het Oranjefonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en waar iedereen kan meedoen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die ervoor zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, kennis, advies en geld. Het fonds kan dit doen dankzij oa: Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zijn het beschermpaar van het fonds. 

 

Het project Time4You is mede mogelijk gemaakt door AMIF, het Fonds voor asiel, migratie en integratie.Kijk voor meer informatie op :https://www.vluchtelingenwerk.nl/


«   »