overloon nieuws

Home » Nieuws » Gezelschap treedt op voor eenzame ouderen: ‘Vaak hebben ze wekenlang niemand gezien’

Gezelschap treedt op voor eenzame ouderen: ‘Vaak hebben ze wekenlang niemand gezien’

Gepubliceerd op 20 mei 2020 om 19:25

OVERLOON - Het zijn ook zware tijden voor de cultuursector. Hoe wordt daar in de regio mee omgegaan? Het gezelschap Schijt aan de Grens heeft lak aan de provinciegrens tussen Boxmeer en Venray. Maar geeft wel om ouderen die in deze coronacrisis veel alleen thuis zijn. 

René Megens 19-05-20,Ze gaan daarom met muziek, zang en ludieke sketches langs bij ouderen en worden enthousiast onthaald.Het is prima dat er veel acties zijn voor mensen die in zorginstellingen verblijven. Maar wij kwamen erachter dat er niets werd gedaan voor senioren die in deze tijd aan huis gekluisterd zijn. Dat is een kwetsbare groep bange mensen die niet naar buiten durven”, zegt Germien Martens (55).De Overloonse is bestuurslid van Schijt aan de Grens. ,,Wij zijn een organisatie die met cultuur mensen verbindt. Eén keer in de twee jaar organiseren wij het festival. Dat vindt dit jaar niet plaats. Toen we onlangs bij elkaar zaten, vroegen we ons af of wij iets zouden kunnen betekenen voor oudere mensen.”

De mensen vinden het fantastisch

Schijt aan de Grens richt zich met haar activiteiten op de gemeenten Boxmeer en Venray. ,,Maar dat wil niet zeggen dat we soms niet buiten dat gebied komen. We zijn ook een keer in Sint Anthonis geweest. Artiesten van Schijt aan de Grens brengen diverse soorten amusement.Het gaat om kleinschalige optredens bij mensen in hun tuinen. Die duren een half uur, maar soms ook drie kwartier. Dat ligt aan de entertainers. We hebben onder anderen een accordeonist, een zanger en een zangeres”, zegt Martens.

De ramen wassen op ludieke manier

Ook zijn er twee dames, Wies en Niewies, die op een ludieke manier met sketches de ramen komen wassen en zo in contact komen met de mensen die achter het glas zitten.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/gezelschap-treedt-op-voor-eenzame-ouderen-vaak-hebben-ze-wekenlang-niemand-gezien~a11be74a/

lees ook 

Schijt aan de Grens helpt mee!

In deze coronaperiode is Schijt aan de Grens druk met het verbinden van mensen en te helpen daar waar nodig is. Met name wordt de aandacht gericht op de mensen die nog zelfstandig thuis wonen en in deze periode aan huis gebonden zijn.We zijn een tijdje verder en we zien allerlei aanvragen en aanbiedingen binnenkomen.

Bewoners in Overloon werden verrast met een optreden van Ger Holtermans met zijn orgel ’t Klötje.  Jos Koenen (Atelier Jerusalen) en Jeanne van Maarseveen verzorgen drie prachtige optredens in Oirlo, Leunen en Veulen. Wies en Niewies waren druk in de weer met het wassen van ramen. Petra Berkers verraste een echtpaar die 65-jaar getrouwd zijn met een prachtig  zelf geschreven sprookje en troubadour Wim Kunen was degene die het spits afbeet met zijn optreden in Veulen. Dit is een kleine greep uit hetgeen aangeboden wordt door mensen die anderen een warm hart toedragen. Alle optredens zijn kleinschalig, in de voor- of achtertuin, en natuurlijk op gepaste afstand!

Bij het horen van muziek of schatergelach gingen voordeuren open en kwamen mensen naar buiten. Sommigen bleven achter het raam, maar vaak ging de deur open. Buren die elkaar al weken niet meer gezien of gesproken hadden zagen elkaar weer, ook op afstand!

 

Zowel de artiest(en) als de bewoners zijn enorm enthousiast. Vele blije gezichten en lovende reacties. En daar wordt het voor gedaan!

 

Schijt aan de Grens beschikt over een gevarieerd aanbod. Weet je iemand die in deze bizarre tijd wel een steuntje in de rug kan gebruiken?, neem dan contact op met ons. Dit kan via info@schijtaandegrens.nl of via 06-21974611.

 

Kijk op www.schijtaandegrens.nl of op Facebook voor een impressie van de activiteiten.

 

Overal wordt rekening gehouden met de RIVM-regels.

 

Deze dames kunnen ramen lappen!

 

Deze dames kunnen ramen lappen!

Wies en Nie Wies verrasten menigeen met een super speciale ramen was act! #wijhelpenmee #meteenknipoog #evengeenschijtaandegrens Wil je ook iemand verrassen? Of een hart onder de riem steken in deze bizarre tijd, stuur een mail naar info@schijtaandegrens.nl

Posted by Schijt aan de grens on Wednesday, May 6, 2020

«   »