overloon nieuws

Home » Nieuws » Man gebruikt koelcel in Overloon niet voor groenten maar chemicaliën

Man gebruikt koelcel in Overloon niet voor groenten maar chemicaliën

Gepubliceerd op 13 juni 2020 om 14:53

DEN BOSCH/OVERLOON -  De 52-jarige Overloonse A.W. moet ‘op de hoogte’ zijn geweest van de chemicaliën die agenten op 8 januari 2016 aantroffen in zijn loods. 

Dat stelt het gerechtshof in Den Bosch. W. was daarmee ‘medeplichtig’ aan ‘voorbereidingshandelingen’ voor de productie van synthetische drugs. De man krijgt in hoger beroep een celstraf van 8 maanden.

door Geert van der Star 13-06-20,De loods was gekoppeld aan een groot onderzoek naar transporten van chemische stoffen, onder meer vanuit Luik, voor de drugsproductie. De Venlose hoofdverdachte in deze zaak, de 57-jarige P.J., kreeg hiervoor een celstraf van 40 maanden. Vier andere verdachten kregen in hoger beroep celstraffen die varieerden van 6 maanden voorwaardelijk en een taakstraf, tot 15 maanden gevangenis, waarvan 5 voorwaardelijk.

Opslag van groenten’

W. ontkende dat hij iets wist van de chemicaliën en de andere voorwerpen in de loods. De Overloonse verdachte was voor Kerstmis benaderd door een man, die zijn koelcellen wilde huren voor de ‘opslag van groenten.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/man-gebruikt-koelcel-in-overloon-niet-voor-groenten-maar-chemicalien~a192539b/


«   »