overloon nieuws

Home » Nieuws » Ideeën voor de Lónse kermis gezocht

Ideeën voor de Lónse kermis gezocht

Gepubliceerd op 13 juni 2020 om 15:35

Van blij weer naar verdrietig Toch geen Lónse Kermis Maar...we willen wel iets organiseren voor de kinderen dat weekend! Coronaproof natuurlijk. En ook de prijzen voor de kleurwedstrijd worden dan uitgereikt. Hoe dan? 

lees ook kermis in Overloon gaan definitief niet door

Het college van B&W heeft besloten de kermissen die dit seizoen nog op de kalender staan, niet door te laten gaan.Het gaat om de kermissen in Sambeek, Vierlingsbeek, Overloon en Oeffelt. De stijgende cijfers van de besmettingen met corona en de daarop afgegeven adviezen en richtlijnen van de Rijksoverheid en Veiligheidsregio, gaven hiervoor de doorslag.lees verder op https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/480827_kermis-in-overloon-gaan-definitief-niet-door

OVERLOON-Tja wat is daarop het antwoord? Niemand weet het op dit moment. Iedere keer versoepelen de regels wat meer, maar het is lastig organiseren als je niet vooruit kunt kijken. De gemeente heeft aangegeven dat de kermissen in onze gemeente niet doorgaan. Maar… wij willen wel íets doen. Wat dan?

Yes, van stilstaan naar volle galop! De Lónse Kermis gaat door Blok je agenda van 14 t/m 19 aug. Hoe het er dit jaar uitziet en wat het programma wordt, gaan we in overleg met gemeente, horeca en de dorpsraad komende weken regelen.

KLEURWEDSTRIJD
Kleuren kan ook in Corona-tijd veilig. Daarom verspreiden we via school en op onze website een nieuwe kleurplaat voor een heuse kleurwedstrijd. Je kunt de kleurplaat inleveren tot en met maandag 10 augustus. In het weekend van de Lónse kermis, van 15 t/m 19 augustus, maken we op een leuke manier de winnaars bekend. De precieze datum volgt natuurlijk ruim op tijd, zodat je klaar kunt zitten om die prijs te ontvangen.

LEUKE HERINNERING?
De Lónse kermis bestaat al heel lang: in elk geval sinds 1871. Wij willen dit jaar graag mooie, leuke, grappige, gekke foto’s die herinneren aan onze kei gezellige Lónse kermis, vastleggen op doek. Het idee is om deze tijdens het kermisweekend verspreid over het dorp op te hangen, zodat je er eens langs kunt wandelen en herinneringen ophaalt. En het hoeft echt niet allemaal ‘van vroeger’ te zijn. Heb je een mooie foto of herinnering van vorig jaar, leuk!

Mail je foto uiterlijk 10 juli naar delonsekermis@gmail.com. Liefst minimaal 1 mb. Bij veel inzendingen maken we een mooie collectie.

IDEE OF INITIATIEF?
We willen onze kei gezellige Lónse kermis niet stilletjes voorbij laten gaan. Maar het is lastig organiseren als je niet weet wat de situatie in augustus is. Daarom zijn we zijn als werkgroep benieuwd naar ideeën of initiatieven die er in de straat, wijk of oprit zijn tijdens het kermisweekend? Zaklopen op de inrit, ballengooien in de tuin, popcornverkoop door je kinderen? Er is natuurlijk van alles te bedenken. Ga jij iets leuks organiseren tijdens de kermis? Laat het ons weten!

meer informatie vindt u op de website van de De Lónse Kermis https://delonsekermis.nl/ of op facebook https://www.facebook.com/delonsekermis/ en op instagram https://www.instagram.com/delonsekermis

hier een voorbeeld hoe een kermis gevierd is in Heusden

Een week geleden hebben we de meest bizarre Heusden kermis gevierd ooit!! Maar wat hebben we genoten van alle enthousiaste en fanatieke deelnemers aan de “Thuis voor de buis Kermis Show”. Nogmaals dank voor alle leuke filmpjes. Bekijk hier onze compilatie van de rups.. Hilarisch 😂😂

Posted by Partycentrum De Pandoer on Sunday, June 14, 2020

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.