overloon nieuws

Home » Nieuws » Werkgroep 75 jaar Vrijheid Overloon verdeelt 1700 euro over drie verenigingen

Werkgroep 75 jaar Vrijheid Overloon verdeelt 1700 euro over drie verenigingen

Gepubliceerd op 19 juni 2020 om 19:01

OVERLOON - 1700 euro wordt er in Overloon verdeeld onder drie verenigingen. Het geld is afkomstig van de Werkgroep 75 jaar Vrijheid Overloon. 

door Herman Wissink 19-06-20.Het was een mooi feest in oktober vorig jaar in Overloon. Uitbundig werd het bevrijdingsfeest gevierd. De viering was mogelijk gemaakt doordat er geld was ingezameld bij de inwoners van Overloon. En van dat geld is nu 1700 euro over.  Het gaat naar de Toerklub Overloon, fanfare Vriendenkring Overloon en het St. Theobaldusgilde.

Geen cent subsidie

We hebben geen cent subsidie gekregen", zegt organisator Toon Hendriks. ,,Alles is door de Overloonse gemeenschap opgebracht. Daar zijn we ontzettend trots op. Totaal 4.000 euro. Daarom is het mooi dat we het geld dat we niet nodig hadden terug kunnen geven aan Overloon.Volgens Hendriks is de keuze voor de drie verenigingen logisch. ,,De fanfare en het gilde staan altijd klaar als er in Overloon iets gedaan moet worden. De tourclub is helemaal naar Frankrijk gereden om het bevrijdingsvuur op te halen. Dat hebben ze toen uit eigen zak betaald", legt Hendriks uit.

lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/werkgroep-75-jaar-vrijheid-overloon-verdeelt-1700-euro-over-drie-verenigingen~aa0bdbea/


«   »