overloon nieuws

Home » Nieuws » Gemeente Boxmeer verwijdert mooie fietspaden

Gemeente Boxmeer verwijdert mooie fietspaden

Gepubliceerd op 15 juli 2020 om 19:40

In plaats van het aantal fietsroutes in de gemeente Boxmeer uit te breiden, worden er op een stiekeme manier mooie paden verwijderd.

Zo is in het begin van dit jaar de fietspad die langs de Lijnbraak naar Hoeve de Knol leidt, als ook, de zelfde fietspad vanaf de Overloonseweg naar de Voortweg verwijderd. De veel gebruikte maar in slechte staat verkerende fietspad is omgeleid over de Kiekuut. Een super gevaarlijke weg voor fietsers op deze manier.De gemeente Boxmeer zou hierover contact gehad hebben met de dorpsraad van Overloon.Verder wordt, volgens geruchten de fietspad die langs de Helderse Duinen richting Vredepeel loopt, ook verwijderd.Gemeente Boxmeer, denk eens na. Met name Overloon, moet het hebben van toeristen. Een groot deel van deze toeristen fietst. Verder zijn er in en rond Overloon, veel mensen, die deze beide paden in een vaste route hadden. Beide routes sloten bovendien prachtig aan op de bestaande routes door bijvoorbeeld Hazenbroek (Oplosedijk) en de Vers (Holthesedijk).

Gemeente Boxmeer wat zijn jullie aan het doen???Gemeente Boxmeer Doe er wat aan!!!!!

voor vragen kunt u contact opnemen op facebook van Leo Janssen

Fietspaden in de gemeente Boxmeer

Met zoveel mooie locaties en natuur, is de gemeente Boxmeer voor velen een ideale plek voor een fietstocht. Om de kwaliteit van het fietsknooppuntennetwerk te verbeteren, zijn hier wat aanpassingen verricht. Zo voldeden het fietspad Duivenbosweg, Sambeeksedijk en Oplosedijk bijvoorbeeld niet aan de breedtenorm van 2 meter. Deze paden zijn opgeknapt en verbreed. Ook zijn semiverharde paden voorzien van een oppervlaktebehandeling, voornamelijk in het Maasheggengebied.


Er wordt natuurlijk ook gelet op de kosten. Zo is de route over de Heldersedijk verlegd over bestaande wegen, omdat het verbreden van dit 1 meter brede pad simpelweg te duur zou zijn. Dit pad blijft gehandhaafd, maar maakt geen onderdeel meer uit van het fietsknooppuntennetwerk. Om diezelfde reden is het recreatieve fietspad Langstraat, met een lengte van 3,5km, verwijderd. De route is verlegd via bestaande wegen.bron:https://www.boxmeer.nl/inwoners/nieuwsberichten_41418/item/fietspaden-in-de-gemeente-boxmeer_61957.html

of laat hieronder een reactie achter


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

leo van den Munckhof
2 jaar geleden

helemaal mee eens heb ook al vaak met gemeente over gehad maar nog geen resultaat