overloon nieuws

Home » Nieuws » kermis in Overloon gaan definitief niet door

kermis in Overloon gaan definitief niet door

Gepubliceerd op 23 juli 2020 om 19:29

Het college van B&W heeft besloten de kermissen die dit seizoen nog op de kalender staan, niet door te laten gaan.Het gaat om de kermissen in Sambeek, Vierlingsbeek, Overloon en Oeffelt. De stijgende cijfers van de besmettingen met corona en de daarop afgegeven adviezen en richtlijnen van de Rijksoverheid en Veiligheidsregio, gaven hiervoor de doorslag.

Eerder besloot het college van B&W dat als het qua maatregelen en de situatie kon, alle medewerking te verlenen om de kermissen in de gemeente te kunnen laten doorgaan.Wethouder kermis Willy Hendriks- van Haren: “Dit was een bijzonder moeilijk besluit, dat we met pijn in ons hart hebben genomen. We gunnen het, zeker in dezer moeilijke tijd, iedereen. Zowel onze inwoners, horecaondernemers als exploitanten. Een paar dagen geleden nog, raakten we enthousiast over een mogelijke regiokermis in Oeffelt. Nu, een paar dagen later, hebben we moeten constateren dat het onverstandig is om dit seizoen nog een kermis door te laten gaan. De gezondheid en veiligheid van mensen staat hierbij voorop”

Van blij weer naar verdrietig Toch geen Lónse Kermis Maar.de De Lonse Kermis willen wel iets gaan organiseren voor de kinderen dat weekend! Coronaproof natuurlijk. En ook de prijzen voor de kleurwedstrijd worden dan uitgereikt. Hoe dan? meer informatie vindt u op de website van de De Lónse Kermis https://delonsekermis.nl/ of op facebook https://www.facebook.com/delonsekermis/ en op instagram https://www.instagram.com/delonsekermis/


«   »