overloon nieuws

Home » Nieuws » Beste inwoners

Beste inwoners

Gepubliceerd op 2 augustus 2020 om 09:08

“Het wordt steeds moeilijker om ons aan de maatregelen tegen corona te houden. Het zit in de mens en zeker in ons Brabanders, om samen het leven te willen vieren. Zeker na een periode waarin we ons met z’n allen maandenlang behoorlijk netjes aan de voor ons ongekende beperkingen hebben gehouden.

Gelukkig kan er al weer veel meer dan tijdens de lockdown. Soms lijkt het zelfs alsof alles weer normaal is. We kunnen weer bij opa of oma op bezoek, mogen weer op een terrasje zitten, we kennen amper nog mensen met ernstige coronaklachten en ook de berichten over de bezettingsgraad van de ic’s stellen ons gerust.Helaas is er nog heel veel allesbehalve geruststellend. Zoals het stijgend aantal besmettingen en de verwoestingen die corona in het lijf (ook bij jonge mensen met mildere klachten) kan veroorzaken. De realiteit is dat het virus waartegen we nog geen vaccin hebben en nauwelijks immuniteit, nog onder ons is. Al zijn we allemaal klaar met corona, helaas is corona dat bepaald nog niet met ons.

Willen we de vrijheid houden die we sinds een paar maanden weer hebben verworven, dan moeten we voorlopig nog wat discipline opbrengen: neem de anderhalve meter afstand in acht, houd je aan de hygiënemaatregelen en blijf thuis als je klachten hebt.

Doe je het niet voor jezelf, doe het dan voor een ander. Zoals bijvoorbeeld voor de horeca-ondernemers, zodat die na een zware tijd niet met nieuwe maatregelen hoeven te worden geconfronteerd”.

Burgemeester van de gemeente Boxmeer,

Karel van Soest

bron:https://www.facebook.com/GemeenteBoxmeer/


«   »