overloon nieuws

Home » Nieuws » Weekoverzicht

Weekoverzicht

Gepubliceerd op 2 augustus 2020 om 13:16

Er gebeurt altijd wel wat in onze dorp overloon of omgeving.hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week.

Politie zoekt eigenaar fiets

2 aug. 2020

Overloon-De politie zoekt de eigenaar van deze fiets.Deze fiets is door de politie aangetroffen in Overloon. Herkent iemand deze fiets?De politie komt graag in contact met de rechtmatige eigenaar.

Lees meer »

Beste inwoners

2 aug. 2020

“Het wordt steeds moeilijker om ons aan de maatregelen tegen corona te houden. Het zit in de mens en zeker in ons Brabanders, om samen het leven te willen vieren. Zeker na een periode waarin we ons met z’n allen maandenlang behoorlijk netjes aan de voor ons ongekende beperkingen hebben gehouden.

Lees meer »

 

Defensie voert natuuronderzoek uit voor Vliegbasis De Peel

1 aug. 2020

Om Vliegbasis De Peel weer in gebruik te nemen moet Defensie een vergunning aanvragen op grond van de Wet natuurbescherming. Dit heeft te maken met stikstofuitstoot waarvoor nu eerst onderzoek nodig is. Dat betekent wel dat het eerder in gang gezette Luchthavenbesluit De Peel langer op zich laat wachten.

Lees meer »

 

Nest hoornaar gevonden op het kerkhof

1 aug. 2020

OVERLOON - In een boom op het kerkhof achter De Theobalduskerk in overloon zit een nest hoornaars.

Lees meer »

Juli 2020

 

workshop palletschilderen

31 jul. 2020

Deze workshop kan een mooie invulling zijn voor uw vakantie en misschien een start van een nieuwe hobby!

Lees meer »

 

Waterschap zet kraan naar Lactariabeek dicht om kwetsbare natuur elders te beschermen

31 jul. 2020

De neerslag van de afgelopen weken heeft niet kunnen voorkomen dat het in grote delen van Brabant zeer droog is. Om schade aan kwetsbare natuur te voorkomen gaat waterschap Aa en Maas het water dat wordt aangevoerd via de Maas daarom selectiever verdelen.

Lees meer »

 

Dagje dierentuin of pretpark razend populair: ‘De hele vakantie al uitverkocht’

29 jul. 2020

ARNHEM/APELDOORN/BERG EN DAL/OVERLOON/RHENEN - Dagje dierentuin, pretpark of museum? Boek op tijd, anders is de kans groot dat het vol zit. Doordat veel meer mensen vakantie in eigen land houden, zijn topattracties in de regio extra in trek. 

Lees meer »

 

Dagworkshop beeldhouwen

29 jul. 2020

Op zaterdag 22 augustus vindt wederom een dagworkshop beeldhouwen plaats zowel voor beginners als gevorderden.

Lees meer »

 

De Lónse Kinderkleedjesmarkt

29 jul. 2020

Hallo lieve kinderen uit Overloon.Jullie zullen het ook wel jammer vinden dat de Lónse kermis niet door kan gaan ivm het corona virus.Of niet? Wij in ieder geval wel en daarom hebben we een alternatief bedacht.

Lees meer »

 

ZooParc krijgt een luiaard

27 jul. 2020

Het aantal bewoners van ZooParc wordt over twee weken uitgebreid met een tweevingerige luiaard. Dit bijzondere dier, dat zo veel ondersteboven hangt dat de haren op de vacht naar beneden groeien, slechts een keer per week plast en niet op zijn vingers tot drie kan tellen is vanaf 10 augustus te zien in de dierentuin in Overloon.Beeld ter illustratie - dit is niet de luiaard die naar ZooParc komt.

Lees meer »

Gratis spreekuur voor duurzaam wonen

27 jul. 2020

Lage energiekosten en stroom besparen willen we allemaal. Maar hoe doet u dat? Wat is er mogelijk met uw woning? Zijn er interessante subsidies? En wat kunt u het beste nu doen met het oog op de toekomst? Om u met dit soort vragen te helpen, kunt u vanaf 7 september gebruikmaken van het gratis spreekuur in de bibliotheek in Boxmeer.

Lees meer »

 

 


«   »