overloon nieuws

Home » Nieuws » Strengere regels: Hoe moet dat nu met de verjaardag van Floor?

Strengere regels: Hoe moet dat nu met de verjaardag van Floor?

Gepubliceerd op 20 augustus 2020 om 15:52

Verjaardagen en andere feestjes mogen nog maar met maximaal zes gasten gevierd worden als het aan het kabinet ligt. Verslaggever Joris Gerritsen had net een uur voor de persconferentie een uitnodiging voor het feestje van zijn dochter de deur uit gedaan. Wat nu?

door Joris Gerritsen 19-08-20 Hoeveel nachtjes slapen is het nog?” Mijn jongste dochter Floor is een lief en dolenthousiast kind. Maar net als de meeste kinderen van zes zit het bijhouden van een agenda nog niet in haar systeem. Ze weet wel dat ze net na de zomervakantie jarig is. Dan wordt ze zeven. En ze kan niet wachten op die feestelijke dag.

Feestje

Verjaardagen worden bij ons thuis nog bijna altijd gevierd want, zo is het motto, je moet zelf de slingers ophangen in het leven. Eerder dit jaar moesten we de verjaardag van de oudste dochter en van mijn vrouw schrappen. Zij waren beiden midden in de eerste coronagolf jarig. Maar sinds de zomer kon het weer, een feestje geven. Dus ging gisteren de uitnodiging eruit naar de opa’s, oma’s, ooms en tantes van Floor plus een vast groepje vrienden. Bij elkaar een man of 18.

Dat is dus niet de bedoeling, zo horen we een uurtje later. Tijdens de persconferentie legt premier Rutte uit dat het aantal besmettingen vooral thuis toeneemt. Op feestjes en bruiloften. Vandaar de boodschap om niet meer dan zes mensen te ontvangen.

Het is een advies, geen verplichting dus wat is deze regel precies waard? Niks? Nou, niet wat Hubert Bruls betreft. De burgemeester van Nijmegen en voorzitter van alle veiligheidsregio’s meent dat we het advies écht moeten zien als regel. ,,Het kabinet had het misschien wel willen verplichten, maar daar zitten juridisch nu eenmaal te veel haken en ogen aan.

Gekke situatie

En nu? Toch maar weer afzeggen die verjaardag? Het zonder meer door laten gaan voelt niet goed. Dat voelt ineens echt alsof je de wet overtreedt. Niemand wil de gezondheid van zijn eigen familie op het spel zetten. En ik wil ook geen mensen in verlegenheid brengen.

Gekke situatie eigenlijk. In mijn dorp, Overloon, zou eigenlijk de kermis zijn afgelopen weekend. Die ging niet door maar de terrassen zaten wél vol. Weliswaar binnen de coronaregels maar toch, tientallen mensen dicht op elkaar. Dat kan dus wel. En volgende week zit mijn oudste dochter weer in de schoolklas op de middelbare school.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/strengere-regels-hoe-moet-dat-nu-met-de-verjaardag-van-floor~a7784a87/


«   »