overloon nieuws

Home » Nieuws » Polonaise met barkrukken ertussen

Polonaise met barkrukken ertussen

Gepubliceerd op 1 september 2020 om 20:04

Blue Monday valt dit jaar in augustus, want alles is afgezegd

We zien september als fris begin, met voornemens over minder jakkeren, meer bewegen en ‘s avonds al de broodtrommels klaarzetten. Maar terug van de thuisvakantie zitten wel nog wel steeds middenin de coronacrisis. Met kans op een tweede lockdown en geen zicht op een einddatum. Alle leuke dingen zijn al afgezegd. Ineens voelt het als 18 januari, de nationale depressiedag. Blue Monday in augustus.   

Was het elke dag maar de elfde van de elfde, maar dit jaar zou Bernie Gommans van Carnavalsvereniging De Huibuuke uit Overloon willen dat -ie een pauzeknop had om op te rammen. Zodat ze meer tijd hadden voor De Grote Vraag: wat gaan we dit doen? Knopen niet doorhakken, opties zo lang mogelijk openhouden, een plan C, D én E verzinnen, is zenuwslopend, legt hij uit.Wat we mogen doen, gaan we doen straks. We staan in de startblokken” Een elfde van een elfde-avond, - 2.000 bezoekers vorig jaar -, als een buitenactiviteit met 500 man, per vier aan een tafel? ,,Zoiets zou kunnen”, zegt Gommans.  

Wat we mogen doen, gaan we doen straks

Maar een feest moet ook betaald worden en wat doe je met de entree als je veel minder bezoekers binnenlaat? Om maar eens wat te noemen. En dan is er nog de kwestie prins. ,,Wie wil dat? Wie doe je dat aan dit jaar?” Gommans zag hoopgevende tv-beelden van een polonaise. Coronaproof: met barkrukken ertussen. ,,In de lengte natuurlijk.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/nijmegen/blue-monday-valt-dit-jaar-in-augustus-want-alles-is-afgezegd~a54c7e80/


«   »