overloon nieuws

Home » Nieuws » Oorlogsmusea wachten het najaar met spanning af:' Deze maanden worden cruciaal'

Oorlogsmusea wachten het najaar met spanning af:' Deze maanden worden cruciaal'

Gepubliceerd op 3 september 2020 om 18:32

De oorlogsmusea in Brabant trekken aan de noodrem. Uitgerekend in het jaar waarin Nederland 75 jaar bevrijding viert en ze dus volop publiek binnen wilden halen, moesten ze vanwege de coronacrisis maandenlang dicht. 

Dat betekende voor musea als Bevrijdende Vleugels in Best, Nationaal Monument Kamp Vught en het Oorlogsmuseum in Overloon een flinke aderlating. Met een campagne hopen ze dit najaar extra bezoekers te trekken. "De komende maanden worden cruciaal voor ons voortbestaan", zegt Erik van den Dungen van het Overloonse museum.

Profielfoto van Tonnie VossenGeschreven door

Het Oorlogsmuseum Overloon had vorig jaar in deze tijd 30.000 bezoekers meer. "Op belangrijke momenten, bijvoorbeeld op 4 en 5 mei, waren we helemaal dicht", zegt directeur Van den Dungen. "Dat scheelt ons heel veel publiek. Daarmee missen we niet alleen de entreegelden, maar ook onze horeca en de museumwinkel hadden in die tijd geen inkomsten." Al met al betekende dat een omzetverlies van 850.000 euro.

 

Het hoogseizoen maakte weliswaar iets van dat verlies goed, maar net als de andere museumdirecteuren is ook Erik van den Dungen bang voor wat er komen gaat. “Als we dit najaar met een tweede coronagolf te maken krijgen, wordt het heel moeilijk voor ons.”

 

'Scholen komen niet meer'
“We moeten de bezoekersstromen weer op gang proberen te krijgen”, benadrukt Van den Dungen. “Scholen komen bijvoorbeeld niet meer, omdat we vanwege de anderhalve meter maatregel geen rondleidingen kunnen geven aan een hele klas. We zoeken nu naar oplossingen, bijvoorbeeld door groepjes leerlingen het museum in te sturen met opdrachten.lees meer op bron:https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3254150/oorlogsmusea-wachten-het-najaar-met-spanning-af-deze-maanden-worden-cruciaal


«   »