overloon nieuws

Home » Nieuws » Succes en tegenslag voor JTX Racing in MON-wedstrijd in Overloon

Succes en tegenslag voor JTX Racing in MON-wedstrijd in Overloon

Gepubliceerd op 15 september 2020 om 19:52

JTX Racing heeft bij de MON-wedstrijd op het Circuit Duivenbos in Overloon succes en tegenslag gekend. Marnick Schel deed bij de MX Open Nationalen goede zaken in de strijd om de titel.

esse Schel was snel bij de MX2 senioren maar zag de zege aan zijn neus voorbij gaan door een zware valpartij in de tweede manche en Loeka Thonies kende bij de MX2 inters een moeilijke wedstrijd waardoor hij niet verder kwam dan een zesde plaats in het dagklassement.
 
Marnick Schel kwam uit in de klasse MX Open Nationalen. In de training was het met 45 rijders erg druk op de baan waardoor het moeilijk was om een foutloze ronde te rijden. Toch wist hij met een redelijke ronde een vijfde tijd neer te zetten. Een slechte start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij pas op een dertigste plaats aan de wedstrijd kon beginnen. ‘’Ik wist mijzelf best snel op te werken naar voren en mijn rondetijden waren constant. Dit leverde mij een zevende plaats op,’’ vertelt Marnick.
 
De start van de tweede manche was beter en ditmaal kwam hij op een vijftiende plaats uit de eerste bocht. Tijdens de eerste ronde wist hij verschillende rijders te passeren maar zijn opmars werd in de tweede ronde onderbroken door een valpartij. Hij herstelde zich goed en kwam terug naar een zesde plaats totdat hij wederom een kleine valpartij mee maakte. Hierbij gingen geen plaatsen verloren waardoor hij de manche op een vijfde plaats af wist te sluiten, wat ook zijn resultaat was in het dagklassement. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap is Marnick opgeklommen van een vijfde naar een tweede plaats en staat slechts 1 punt achter op de leider.
 
Jesse Schel stond achter het starthek bij de MX2 senioren. In de training ging hij in een hoog tempo rond over het vlakke circuit en wist de snelste tijd op de klok te zetten. Omdat Jesse dit jaar nog niet eerder mee had gedaan moest hij vanaf de tweede startrij starten. Hij kwam slecht uit de start maar begon aan een opmars naar voren en wist binnen anderhalve ronde door te stoten naar de koppositie. Met een straf tempo bouwde hij een voorsprong op en won de manche.lees meer op bron:https://www.motocrossplanet.nl/persberichten/77779/Succes-en-tegenslag-voor-JTX-Racing-in-MON-wedstrijd-in-Overloon


«   »